» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Salzkammergut


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Traunsee 191 méteres mélységével Ausztria legmélyebb tava. Vízminősége kiváló, átlaghőmérséklete augusztusban 20 fok körül alakul.


A Traunstein (1691 m) lábánál fekvő Traunseenek a rómaiak a "Boldog tó" ("lacus felix") nevet adták. A Traunsee markáns hegyek közt helyezkedik el és éppen emiatt csak néhány helyről megközelíthető.

A tó környékén nagyszerű túrautak, hegyi kerékpáros terepek, vízisport és kirándulási lehetőségek kínálkoznak. Az idelátogatók szívesen töltik szabadidejüket vitorlázással, (kite-) szörfözéssel, búvárkodással és vízisízéssel, ezenkívül nyaranta a hajóközlekedés is élénk a tavon. A parti sétautak mellett a Traunsee közvetlen közelébenés a régió távolabbi részein nordic-walking útvonalak és alpesi túrautak is találhatók. A tó körül kastélyok, kolostorok és bájos kisvárosok - Altmünster, Traunkirchen, Ebensee, Pinsdorf és Gschwandt - sorakoznak.

Települései: Altmünster, Ebensee , Gmunden, Traunkirchen, Pinsdorf, Gschwandt bei Gmunden és Laakirchen.

FÜRDÉS

Gmunden-Strandbad: festőien szép tóparti naturstrand fűtött szabadmedencével, gyerekmedence csúszdával, büfé. Belépő 5,10 euró/felnőtt és 2,60 euró/gyerek.(Gmunden, Dr. Thomasstr. 13)

fedett uszoda, Ebensee

KIRÁNDULÁS A HEGYEKBEN

Seilbahn Gmunden. Hegyállomás: Grünberg 1.004 m, kedvelt kirándulóterület. Tanösvény a Laudachsee-hez. (részletek. Bobpálya a hegyen (részletek)

Feuerkogel-drótkötélpálya, Ebensee (részletek)

TÚRA

Kirándulás a Langbathseehez és Offenseehez, Ebensee

"Élet Traunseen egykor és ma" témaút, Altmünster. 14 állomás, 6 km. A témaútról a helyi turistairodában leírást kérhetünk, a gyerekek pedig rejtvényes- és kifestő füzetet kapnak. Ha helyesen oldják meg, a turistairodában megajándékozzák őket.

Túra a Kaltenbachwildnisen keresztül, Gmunden. 6 éves kortól. 4 km, 2 óra.

MÚZEUM

Felsőausztriai Tartományi Kiállítás: Egger-ház és Neukirchen tájház, Altmünster

Oldtimer-múzeum "Keréktől kocsiig", Altmünster

Salzkammergut Természeti Múzeum, Ebensee (részletek)

Zeitgeschichte Museum, Ebensee (részletek)

Meisseni porcelán-múzeum, Weyer kastély, Gmunden

K-Hof Kammerhof múzeumok, Gmunden. Gótikus kincstárépület. Ma városi múzeum. (Kammerhofgasse 8.)

Gmundeni Kerámiamanufaktúra. Gmunden a 16. század óta az osztrák kerámia-gyártás központja. A gyárban ma is a hagyományos, régi módszerek alapján, kézzel készítik a kerámiákat. (Gmunden, Keramikstrasse 24.)

Schloss Orth -Gmunden jelképe, Gmunden

Salzkammergut állatvilág-múzeuma, Pinsdorf (www.tierweltmuseum.at)

Kerékpármúzeum, Altmünster

ÁLLATKERT

Hochkreut vadaspark Panorámamúzeummal. 960 m magasban található vadasparkban több tanösvényen tehetünk kirándulásokat: madárhang tanösvény, béka tanösvény és gomba tanösvény. Játszótér.Belépő: 5,80 euró/felnőtt és 4 euró/gyerek (4814 Neukirchen bei Altmünster - Aurachberg 60, www.wildpark.co.at)

EGYÉB LÁTNIVALÓK

Gassl cseppkőbarlang, Ebensee. 1918-ban fedezték fe, 1933 óta látogatható. A második világháborúban először az SS, majd az amerikai hadsereg támaszpontja volt.

sétahajózás, Gmunden (részletek)

Traunseebahn kisvasút

Gmunden-i villamos, Gmunden (részletek)

 
Tartomány:Oberösterreich
Település:Gmunden
Cím:4810 Gmunden
GPS: 47° 55′ 6.204″, 13° 47′ 57.588″
Honlap: http://www.traunsee.at

Még nem érkezett hozzászólás!