» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A vár a harmadik legnagyobb vár Salzburg tartományban. A középkori várnak szörnyű és elátkozott a múltja. Az ősrégi lovagi vár változatos történelemmel rendelkezik a harmincéves háborútól kezdve a parasztfelkelésen át, egészen a könyörtelen boszorkányüldözésekig. Itt tartották Ausztria legvéresebb kimenetelű boszorkánypereit. Elbeszélések szerint az áldozatok kísértetei még ma is a kastélyban garázdálkodnak.


A kastély a Mitterberg oldalába épült. A XI. század végén épült vár romjait 1886-ban Hans Wilczek gróf vásárolta meg és hozzáértő módon restauráltatta. A grófnak saját gyűjteményéből a várkastélyban múzeumot is berendezett, amely ma vezetéssel megtekinthető. A vár ma is a Wilczek család tulajdonában van.

A középkori várat vezetés keretében lehet megtekinteni. A vezetés során hallunk a sok boszorkányperről, amelyekre a 17. és 18. században került sor a várban. Megmutatják a tárgyalótermet, a bírósági szobát és a kínzó kamrát, ahol a szóbeszéd szerint több ezer fiatal nőt kínoztak meg és végeztek ki, kiknek szellemei állítólag máig ott kísértenek.

A boszorkányüldözésnek leghíresebb áldozata a legendás Staudinger boszorkány, akit akkor tartóztattak le, amikor seprűn lovagolva boszorkánytalálkozóra érkezett.

A kastélyban gazdag lungaui néprajzi gyűjteményt is tekinthetünk meg.

Gyerekvezetés nyáron minden csütörtökön 10 és 14 órakor német nyelven.

Belépő: 11 euró/felnőtt és 6 euró/gyerek

Legutolsó frissítés: 2017. január

Tartomány:Salzburg
Település:Unternberg
Cím:5585 Unternberg, Moosham 12
GPS: 47° 6′ 8.01454″, 13° 42′ 21.33684″
Honlap: http://www.schloss-moosham.info

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward