» Ausztria

» Ausztria » Vorarlberg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kleinwalsertal egy része Németországhoz tartozik. A völgy is csak Németország felől közelíthető meg, a határ a Rote Wand csúcson található. i


A völgyet három oldalról 2000 méter magas hegyek ölelik körül. A érintetlen és csodás természeti környezettel bíró völgy nyáron a túrázók, kerékpárosok és felüdülni vágyók kedvelt célpontja.

Nyáron Burmi mormota gondoskodik a kalandokról (Burmi Kinderland). Burmänta: így hívják Kleinwalsertalban a mormotákat.

Települései Ausztriában Riezlern, Mittelberg, Hirschegg, Baad. Németországban Obertsdorf.

FELVONÓK

Kanzelwandbahn, Riezlern. Hegyállomás: Fellhorn Gipfelstation, 2037 m (Németországból a Fellhornbahnnal is feljuthatunk.) Rote Wand kilátóplatform. Infozentrum, amelyben megismerhetjük Oberallgäu élővilágát ("Bergschau 2037"). Élményút, amelynek a témája a víz. (részletek)

Walmendinger Hornbahn, Mittelberg. Geoplatform kilátó a hegyállomásnál (1996 m). Tanösvény az alpesi virágokról. (részletek)

Ifen Sesselbahn (libegő), Hirschegg (részletek)

Zaferna Sesselbahn (libegő), Mittelberg. A hegyállomástól élményösvény indul, amelynek a hó és a lavina a témája, a túra során a gyerekek vidám rejtvényeket is megoldhatnak, amelyhez a kártyákat a helyi turistairodában kapják meg. (részletek)

Heuberg Sesselbahn (libegő), Hirschegg. Itt található a bike-zóknak a Heuberg Arena. (részletek)

A felvonók 18 éves korig ingyenesek!

FÜRDÉS

Szabadtéri strand csúszdaparkkal Riezlernben.

Oberstdorfban, Schöllereck felvonó völgyállomásától egy órányi gyaloglásra található hegyi tó, Freibergsee (950 m)

Moorbad Obertsdorf

TOVÁBBI PROGRAMOK

Minigolf Mittelbergben és Baadban.

Burmi-út Hirscheggben, a Breitach-patak mentén.

Múzeum Hirscheggben.

Walserhaus: Bergschau 1122 és Skimuseum (részletek)

OBERSTDORF-NÉMETORSZÁG

Felvonók:

Fellhornbahn. A felvonóval a Rote Wand csúcsára juthatunk fel, amely a német-osztrák határon található.

Völgyállomás Faistenoyban, 904 m. Infozentrum 3D-es vetítéssel.A középállomásnál taláható a Schlappoldsee. Itt nagy játszótér 25 m hosszú alpesi csúszdával. Önkiszolgáló étterem gyerekmenüvel.

Hegyállomásnál (Felhorn Gipfelstation 2.037 m) Rote Wand kilátóplatform. Infozentrum, amelyben megismerhetjük Oberallgäu élővilágát ("Bergschau 2037"). Élményút, amelynek a témája a víz.

Söllereckbahn. Innen indul az Alpweg élményút, amelynek 5 állomása informál az alpesi gazdálkodásról. A hegyállomástól Riezlernbe is lesétálhatunk. Alpesi bobpálya. A hegyállomásnál gyerek-sziklamászás, 6 éves kortól. 

Nebelhornbahn, többszakaszos felvonó.

Középállomás 1. Station Seealpe (1.280 m). Itt találjuk az Uff d'r Alp témautat az alpesi tehenekről és a sajtokról. Kirándulóhely függőhíddal, tábortűz gyújtási lehetőséggel.

Középállomás 2. Sation Höfatsblick (1.920 m). Nagy játszótér, alpesi kötélpálya, önkiszolgáló étterem gyerekmenüvel, babakocsis túraút.

Hegyállomás (2.224 m)

Breitachklamm szurdok Oberstdorf és Tiefenbach között található. Télen-nyáron nyitva. A szurdok bejáratánál interaktív kiállítás segítségével ismerkedhetünk meg a szurdokkal.

Ingyenes "Bergbahn-Ticket inklusive" kártya. Kapható a partner szálláshelyeken. A kártya május és október között érvényes. A kártyával a felvonók ingyenesen használhatók.

Allgäu-Walser-Card. Partnerszálláshelyen kapható 5 euró kaució ellenében. Kedvezményes- ill. ingyenes belépők. Felvonók kedvezménnyel használhatók, a múzeumok ingyenesek. A szomszédos német területen is érvényes.

Tartomány:Vorarlberg
Település:Riezlern
Cím:6991 Riezlern
GPS: 47° 21′ 28.00966″, 10° 11′ 13.61641″
Honlap: http://www.kleinwalsertal.com

Régióválasztó

arrow_upward