» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Dorfgastein kimondottan családbarát üdülőhelynek számít, ahol számtalan szórakoztató program vár a gyermekekre.


Dorfgastein: az "egészséges falu" - paradicsomi állapotok a hegyek szerelmeseinek és a sportbarátoknak.

A Gasteini-völgy bejáratánál található Dorfgasteinnak sikerült megőriznie magával ragadó, falusi jellegét. A féltve őrzött hagyományoknak és a nyugodt ritmusban zajló falusi életnek köszönhetően Dorfgastein ideális választás a pihentető üdülésehez. A település körül elterülő hegyvidék nagyszerű lehetőségeket kínál az aktív kikapcsolódáshoz is.

A nyári időszakban a családokat és nyugdíjasokat, valamint a hegyisportok megszállottjait is optimális feltételek várják Dorfgasteinban. A vendégek túrázva hódíthatják meg a környező hegycsúcsokat, közben felfedezhetik a hangulatos alpesi kunyhók gasztronómiai kínálatát, hegyikerékpározhatnak, siklóernyőzhetnek, vagy kipróbálhatják a sárkányrepülőzést. A hegyi túrák után, nap végén a közelmúltban felújított Solarbad kínál megfelelő ellazulási lehetőséget.

Dorfgastein kimondottan családbarát üdülőhelynek számít, ahol számtalan szórakoztató program vár a gyermekekre. Az önfeledt kikapcsolódásról a Solarbad izgalmas vízicsúszdái, valamint a barátságos Gasti gyermekklub gondoskodik.

Spiegelsee Fulseck in Dorfgastein

Spiegelsee Fulseck in Dorfgastein Copyright: Dorfgasteiner Bergbahnen/Christian Schartner

Fulseckbahn

Völgyállomás: Dorfgastein 873 m

Középállomás: 1.470 m. Gombatanösvény, menetidő 45 perc. A tanösvényt a középállomásról is elérhetjük, ekkor Heumoosalm irányába kell indulni, vagy megközelíthetjük a hegyállomástól is.

Hegyállomás: Fulseck 2.033 m. A Fulsecken egy igazán különleges wellnessoázis várja az ellazulni és feltöltődni vágyókat a Spiegelsee-nél: mezítlábas útvonal, "billegő kövek ösvénye" és különleges ülő- valamint fekvőalkalmatosságok - egyedülálló hegyi idill az Alpokban. A "billegő kövek ösvényén" kis szigetecskék és kőlapok segítségével, valamint egy kis bátorsággal és ügyességgel lehet átkelni a tavon.

Dorfgastein központjában tanösvény játszótérrel, játszó- és tanulóállomásokkal a természetről és Gasteintal történelméről, Kneipp élményelemekkel.

Solarbad. Dorfgasteinben, a hegyi felvonók völgyállomásától csupán néhány méternyire található Solarbad Dorfgastein 26-28 fokos vízzel csábít élményteli és önfeledt fürdőzésre. A Dorfgasteinban található fürdő a Gasteini-völgy legnapsütöttebb pontján fekszik. Kellemes módon izzadni - a vendégek körében nagyon kedvelt a fából készült kunyhóban kialakított finn szauna, amelyből nagyszerű kilátás nyílik a sípályákra és a dorfgasteini hegyi felvonók völgyállomására. 

Egyéb programok a régióban: Gasteinertal (részletek)

A Gasti gyermekklub minden nyáron megnyitja kapuit az apróságok előtt. A számtalan játék és szórakozás mellett az unatkozás szóba sem jöhet. A négy és tizenkét év közötti gyermekek itt számtalan program közül válogathatnak. Azok a gyermekek, akik egy "Gasti-vendéglátónál" laknak, ingyenesen vehetik igénybe a gyermekklub szolgáltatásait (az ebédért költségtérítést kell fizetni). A változatos programkínálatban a számtalan szabadtéri játék mellett például tutajépítés és kenyérsütés is szerepel. Azok a gyermekek, akik szüleikkel egy "Gasti Family Gastein" partnerszálláshelyen töltik az üdülésüket, automatikusan kapnak egy Gasti igazolványt. A Gasti igazolvánnyal vonzó kedvezmények vehetőek igénybe a gasteini termálfürdőkbe, valamint kedvezményes áron vásárolhatóak a gyermekjátékok és gyermekruhák.

Gastein-Card. Még több üdülési élmény - ezt kínálja az új, ingyenes Gastein Card üdülési kártya. Több mint 50 attrakció vehető igénybe vele ingyenesen vagy kedvezményes áron. Termálfürdők, wellness- és fürdőrészlegek, hegyi felvonók, sportolási lehetőségek, kaszinólátogatás, tömegközlekedési eszközök - érdemes kihasználni a Gastein Card sokszínű kínálatát! A kártya a partner szálláshelyeken vehető át. (részletek)

Tartomány:Salzburg
Település:Dorfgastein
Cím:Dorfgastein

Még nem érkezett hozzászólás!