Bécs egyik leghíresebb cukrászdájában a cukrászok üvegfal mögött dolgoznak, így végigkísérhetjük a finom bécsi sütemények születését.
A Demel cukrászdát a Hofburg belvárosi bejáratánál találjuk. Az egykori császári és királyi udvari cukrászda látta el a császári házat édes finomságokkal. Még a karcsú Sissi sem tudott ellenállni az itt gyártott lila színű ibolyafagylaltnak. A cukrászdában található vitrinekben a cukrászda múltjából láthatunk tárgyakat.
Érdemes megkóstolni a cukrászda Sacher tortáját, a "Demel's Sachertorte"-t. Ez annyiban különbözik az eredetitől, hogy a sárgabaracklekvár nem a közepén, hanem közvetlenül a bevonat alatt található.
Az eredeti Sacher-torta egy csokoládétorta sárgabaracklekvárral és csokoládébevonattal. Franz Sacher bécsi cukrászról kapta a nevét, aki 1832-ben megalkotta Metternich herceg számára. Bár Sacher ekkor mindössze 16 éves volt, a torta azóta is az egyik legkedveltebb bécsi specialitásnak számít. A torta két réteg sűrű, nem túl édes csokoládés tésztából áll, melyek között egy vékony réteg sárgabaracklekvár található. A tetejét és az oldalát étcsokoládé bevonat borítja. Hagyományosan tejszínhabbal szolgálják fel, mivel a bécsiek szerint a Sacher-torta önmagában túl száraz lenne.
Értékeld te is!