» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Steyrben található búcsújáró templomban látható a világ legnagyobb betleheme.


1695-ben a súlyos beteg toronyőr és karmester, Ferdinand Sertl, egy kis viasz gyermek Jézus szobrocskát helyezett egy lucfenyő odújába. Hetente többször járt oda imádkozni. Miután meggyógyult az epilepsziából, olyan sok zarándok érkezett, hogy szükségessé vált egy templom építése. Megszületett a név "Zum Christkindl unterm Himmel" (Jézuskához az ég alatt). A mai templom építését Giovanni Battista Carlone kezdte el 1702-ben, és 1708-tól Jakob Prandtauer folytatta és fejezte be.

A kegyszobor, egy mindössze 10 cm magas viaszból készült, álló gyermek Jézus, aki keresztet és töviskoszorút tart a kezében, ma a főoltárnál egy kis kegyhelyen található, a földgömb formájú szentségtartó felett.

Betlehemek a plébánia közelében:

Mechanikus betlehem. Egy egyedülálló kerékpárláncos mechanika, tengelyek és fogaskerekek mozgatják a közel 300 hársfából faragott figurát egy részletes bibliai tájképen. Építette Karl Klauda (1885-1939).

Pöttmesser betlehem. A világ egyik legnagyobb betleheme. Az orientális tájkép betlehem 58 nm-en elegendő helyet biztosít a Dél-Tiroli Ferdinand Pöttmesser (1895 - 1977) által készített 778, egészen 30 cm magas, csodálatosan faragott és öltöztetett figuráknak. A tájkép-hegyet a Steyr-i Josef Seidl később szeretetteljes munkával alakította ki.
Kombinált-belépő (mechanikus betlehem és Pöttmesser betlehem): Felnőtt 3 euró, gyerek 6-15 évig 1 euró.

Karácsonyi postahivatal

Ha már itt vagyunk, érdemes feladni egy karácsonyi üdvözlőlapot is, amelyre garantáltan rákerül a "kis Jézus" pecsétje, hiszen a település neve Christkindl. (részletek)

Tartomány:Oberösterreich
Település:Steyr
Cím:4400 Steyr, Christkindlweg 69
GPS: 48° 2′ 17.22876″, 14° 23′ 14.58924″
Honlap: http://www.pfarre-christkindl.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward