» Ausztria

» Ausztria » Salzburg

Bad Gastein: Stubnerkogel - Glocknerblick kilátó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A friss hegyi levegőjéről is híres Bad Gastein a Hohe Tauern Nemzeti Park szívében fekszik, 1000 méterrel a tengerszint felett.


A "boldog békeidőkből" származó, Bad Gastein képét nagymértékben meghatározó épületek harmonikusan illeszkednek a csodás alpesi környezetbe. Az üdülőhely pihentető programok és aktív kikapcsolódási lehetőségek egyedülállóan gazdag választékát kínálja. A gazdag gyógy- és wellnesskínálatot pedig változatos sport- és szabadidős aktivitások egészítik ki. A megfelelő pihenésről és ellazulásról a Sziklafürdő hat tematikus részlege, a szállodákhoz tartozó termálfürdők, a világhírű Gasteini-gyógybarlang, az egészséges alpesi klíma, és összesen 17 radontartalmú forrás gondoskodik.

A nyári szezonban pedig csodálatos túra-, futó- és nordic walking útvonalak, kerékpárutak és hegyikerékpáros ösvények várják a vendégeket a Hohe Tauern Nemzeti Park csodás természeti környezetében.

Stubnerkogel in Gastein mit Hängebrücke

Stubnerkogel (c) Gasteiner Bergbahnen AG/Marktl Photography

Stubnerkogelbahn

Völgyállomás: Bad Gastein 1097 m
Középállomás: Salesenwald 1790 m
Hegyállomás: Stubnerkogel 2230 m

A 140 m hosszú függőhíd az első függőhíd világon 2.300 m magasságban. A 140 méter hosszú és csupán egy méter széles acélkonstrukció a hegyi étterem teraszáról vezet az adótoronyhoz. Az átkeléshez nem árt, ha stabil egyensúlyérzékkel és erős idegekkel rendelkezünk, mert a függőhíd teljes mértékben átlátszó, ráadásul akár 200 km/h sebességű szél lengetheti a kötélszerkezetet. A bátor vállalkozókat csak egy drótkötelekből álló járófelület választja el a 28 méteres mélységtől. A bátraknak pompás kilátás lesz a jutalmuk. Átérve a hídon, kellemes sétákat tehetünk.

A függőhíddal szemben trónol a "Glocknerblick" kilátó, amelyről varázslatos kilátás nyílik Ausztria legmagasabb hegyére, a Großglocknerre (3798 m). Az elsősorban acélból és fából készült kerek kilátópont átmérője hét méter. Oldalról egy átlátszó drótkötélháló veszi körbe, míg az elülső részén, amely túlnyúlik a hegygerincen, a padlóba süllyesztett üvegbetétek találhatóak, amelyek szabad átlátást tesznek lehetővé a kilátópont alatt található mélységbe.

A hegyállomáson 300 nm große Fun Center várja a fiatalokat: ingyenes internet-hozzáférés, labdatenger, csocsó, gyerek mozi, mászó kert, Sony-Playstation és még sok minden. A Fun Centerbe ingyenes a belépés.

Graukogel Sessellift (libegő)

Völgyállomás: Bad Gastein 1.100m

Középállomás: Graukogelalm 1.574 m Hegyállomás: Reichebenalm, 1.984 m (Graukogel 2.492 m)

Túrajavaslat: Graukogelen vezető Cirbolya ösvény. Egyszerű, könnyű túra, de egészen különleges. Gyerekekkel is megtehető. Ők majd élvezettel fedezik föl a természetes anyagokkal, illatos cirbolyafával kiépített állomásokat. Két hosszúpályás ülőlifttel tehetjük meg a több mint 2,4 kilométeres utat fölfelé. Először lucfenyők szegélyezik, csak feljebb jelennek meg a cirbolyafenyők. Az ágaikon lengő szakállzuzmó a jó levegő biztos jele. A túraút kb. kétezer méter magasságban vezet, nagy hurkot ír le déli irányban, és a hegyi állomáshoz, a Graukogelhütte-hez ér vissza. Gyors ütemben harminc perc alatt meg lehet tenni, természetvédelmi őr kíséretében viszont akár három-négy órába is telhet, annyi a látni- és magyaráznivaló.

Felsentherme/Sziklafürdő

A különleges építészeti megoldásokat felvonultató Bad Gasteini Sziklafürdőben a sziklák és a jótékony hatású termálvíz különleges kombinációja teremt sajátos légkört.

Már évszázadok óta ismert a gasteini termálvíz gyógyító és jótékony hatása. A Gasteini Sziklafürdő különleges építészeti stílusa egyedülálló atmoszférát kölcsönöz ennek a termálfürdőnek. Amint az elnevezés is utal rá, külső és fedett medencéit is természetes sziklák veszik körül.

Az összesen 17 forrásból naponta 1 millió liter termálvíz ömlik a medencékbe. A termálfürdő-komplexum a különböző pihenőoázisok mellett számtalan aktív kikapcsolódási lehetőséget is kínál, például a 600 négyzetméteres élményfürdőben, ahol két medence, gejzírek, egy vadvízi csatorna és egy 70 méter hosszú csúszda gondoskodik a szórakoztató élményekről. A sziklabarlang különleges hangulatával teremt ideális feltételeket az ellazuláshoz.

Emellett a panoráma-szaunavilágban öt gőzfürdő és egy sóbarlang áll a látogatók rendelkezésére.

Egyébként a Stubnerkogel-Gondelbahn völgyállomást a Felsentherme Gastein bejáratától 150 méter választja el. A két épületet egy panorámafolyosó köti össze. Így "A sípályáról a termálfürdőbe" mottót – Ausztria ezen régiójában ezt szó szerint kell érteni.

Gasteiner Ache vízesése

A vízesés sorozat városon belüli esése 341 m. A városközpont a vízesés legszebb részén alakult ki.

Gasteiner Badesee

A fürdőtó Bad Gastein és Bad Hofgastein között fekszik. Nincs is annál frissítőbb élmény, mint egy kiadós hegyi túrázás vagy kerékpáros kirándulást követően elmerülni a kristálytiszta vizű gasteini fürdőtóban. Fürdőszezon június elejétől szeptemberig. A tó közvetlenül az Achen-sétány mellett fekszik Bad Gastein és Bad Hofgastein között, a Gasteini-völgyben vezető kerékpárút mentén.

Gastein-Card

Még több üdülési élmény - ezt kínálja az ingyenes Gastein Card üdülési kártya. Több mint 50 attrakció vehető igénybe vele ingyenesen vagy kedvezményes áron. Termálfürdők, wellness- és fürdőrészlegek, hegyi felvonók, sportolási lehetőségek, kaszinólátogatás, tömegközlekedési eszközök - érdemes kihasználni a Gastein Card sokszínű kínálatát! A kártya a partner szálláshelyeken vehető át.

 

© Österreich Werbung, Fotograf: Weinhaeupl

Tartomány:Salzburg
Település:Bad Gastein
Cím:Bad Gastein
GPS: 47° 6′ 50.71932″, 13° 7′ 57.5796″
Honlap: http://www.skigastein.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward