» Ausztria

» Ausztria » Steiermark

ApfelLand-Stubenbergsee - Feistritztal-kerékpárút


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A csodálatos almáskertekkel tarkított dombok számos élményt rejtenek. A Feistritztal-kerékpárút 22 kilométeren keresztül vezet a folyóparton az almafák alatt.


Április közepétől május közepéig Ausztria legnagyobb gyümölcsösében, a kelet-stájer ApfelLand-Stubenbergsee régióban, az almafák virágzása kápráztat el minden túrázót. A Hochgartl régióbeli almavirág-fesztiválra áprilisban kerül sor, ekkor mindenképp érdemes rövid kitérőt tenni Puch településre. Asztalokat és padokat állítanak fel a virágzó fák alatt és természetesen minden az alma körül forog. Almalé, gyümölcsbor, párlatok és különböző édességek várják az almakedvelőket: almás tiramisu, almás-fahéjas parfé, almaborhab leves, almásgombóc és persze almás rétes.

Települések: Stubenberg, Hofkirchen, Kaibing, Siegersdorf, Anger, St. Johann bei Herberstein, Puch, Tiefenbach, Floing, Feistritz, Kulm b. Weiz, Baierd.

KERÉKPÁR

Az újonnan megépített és az autóforgalom elől elzárt Feistritztal-kerékpárút 22 kilométeren keresztül vezet a folyóparton az almafák alatt, Angertől egészen Kaibingig. Hidakat pedig hiába is keresne a kerékpáros, az út ugyanis gázlókon át vezet.

FÜRDÉS

Stubenbergsee (részletek)

LÁTNIVALÓK

Tierwelt Herberstein (részletek)

Schloß Herberstein (részletek)

Kulmkeltendorf/Kulm Kelta Falu-Múzeum. A kelta idők életét mutatja be a skanzen. Érdekes gyermekprogramok, kisállatok, idegenvezetés. Nyitva május 1. -október 26. naponta 10.00-16.30, hétfő szünnap. Belépő: 3,20 euró/felnőtt és 1 euró/gyerek. (www.kulm-keltendorf.at)

Traktorgaudi, Anger (www.traktorgaudi.at)

Mineralmusem/Ásványmúzeum, Anger

Méz-tanösvény, Anger

Schaukraftwerk Stubenbergklamm/Stubenberg szurdok vízerőmű. Bejelentkezés alapján idegenvezetés. Nyitva: naponta 6-16.30-ig. (Feistritzwerke Gleisdorf, 8200 Gleisdorf)

Kneipp aktívparkok a Feistritz-völgyben. 13 művészien kialakított Kneipp-létesítmény. (8221 Kaibing, www.kneipp-aktiv-park.at)

Feistritztalbahn. Feistritz-völgyi kisvasút, nosztalgia gőzvasút. A keskeny nyomtávú gőzvasút Weiz és Birkfeld között közlekedik. A régi gőzös festőien szép tájakon, hidakon, alagutakon, vadregényes erdőkön, völgyeken pöfög át. Speciális ajánlat a nyári szünidőben a Sioux City vonat Angerbe, illetve a koglhofi bobozással összekötött vonatozás. (www.feistritztalbahn.at)

tram-way, Puch

Elzer-Roas és a világ legnagyobb almája, Puch

bor-tanösvény, Siegersdorf

Kneipp óázis, Siegersdorf

Mezítlábasút, Tiefenbach

Sioux-City indiánfalu (részletek)

Nyári bobpálya, Koglhof (részletek)

Üdülési kártya (részletek)

Tartomány:Steiermark
Település:Stubenberg See
Cím:8223 Stubenberg am See
GPS: 47° 13′ 47.1648″, 15° 47′ 57.03216″
Honlap: http://www.apfelland.info

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward