» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Értékeld Te is:

A Brixleggből kiinduló völgy Ausztria egyik legszebb zuga. Több élménypark várja a gyerekeket.


A tiroli Alpbachtal Seenland üdülőrégió és 10 települése a jelentős ellentéteket felmutató Kitzbüheli-Alpok és Rofan-hegység között helyezkedik el.

Egyedülálló aktív és outdoor élmények várják a vendégeket az Alpbachtal tóvidék hegyi és vízi élményvilágában. A kerékpáros aréna 30 változatos útvonallal, a túra- és sétaövezet csaknem 900 kilométernyi túraúttal és 3 nyáron is működő hegyi felvonóval csábít kikapcsolódásra.

Alpbachtal régió települései: Alpbach, Kramsach, Reith im Alpbachtal, Branderberg, Breitenbach, Kundl, Radfeld, Münster, Rattenberg, Brixlegg.

FELVONÓK

A régió három, nyáron is működő hegyi felvonójának köszönhetően az üdülővendégek kényelmesen juthatnak fel három különböző túraterületre. Alpbachból a Wiedersbergerhorn felvonó szállítja a túrázókat csaknem 1900 méter magasra, ahol a Wiedersbergerhorn körül tett panorámatúra vagy a Lauserland élménypark kínálta családi kalandok közül válogathatnak a vendégek. Reith im Alpbachtalból a Reitherkogel felvonóval közelíthető meg a 2 kilométer hosszú, Juppi varázserdei körtúra. A Kramsachból induló Sonnwendjoch ülőfelvonóval a Rofan-hegység hódítható meg, ahol kihívásokkal teli hegycsúcstúrák és az idilli Zireiner See várja a kirándulókat.

Wiedersbergerhornbahn (Alpbach). Hegyállomásnál nagy játszótér: Lauserland (részletek) és bobpálya

Sonnenwendjochbahn (Kramsach) (részletek)

Reitherkogelbahn (Reith im Alpbachtal). Hegyállomásnál "Juppi Zauberwald" (részletek)

SZABADIDŐPARKOK

Lauserland (Alpbach) (részletek)

Juppi Zauberwald (Reith im Alpbachtal) (részletek)

Alpbachtaler Kinderpark (Reith im Alpbachtal) (részletek)

Erdei kötélpálya Kramsachban: A Kramsach kötélparkban két különböző túra várja a látogatókat: a mamut túra (kötélcsúszdával, függőhíddal, zárásként pedig egy ugrással 17 méteres magasságból) és a sas túra (6–12,5 méteres magasságban végzett gyakorlatokkal, 8 kötélcsúszda pályával, amelyek hossza 35 és 95 méter között váltakozik). 

"Alpbachtaler Lauser-Sauser" bobpálya

MÚZEUM

Museum Tiroler Bauernhöfe (Kramsach) (részletek)

Tiroler Bergbau- und Hüttenmuseum (Brixlegg)

Puppenmuseum (babamúzeum) állatsimogatóval és játszótérrel (Breitenbach)

Új kilátótoronnyal büszkélkedő rattenbergi Ágoston-rendi Múzeum.

SZURDOK

Tiefenbachklamm (Brandenberg) (részletek)

Kaiserklamm (Brandenberg) (részletek)

Kundlerklamm (Kundl) (részletek)

KIRÁNDULÁS

Alpbacher Heimatkundeweg játszótérrel (Alpbach)

Berglsteinersee: 2 km hosszú élményút

FÜRDÉS

Fürdőtavak:

Naturbadesee (Breitenbach)

Berglsteinersee

Reintalersee (Kramsach)

Krummsee (Kramsach)

Reither Badesee (Reith im Alpbachtal)

Strandok: Münster, Kundl, Kramsach, Brixlegg

VÁROSOK-FALVAK

Alpbach

Alpbach, Ausztria egyik legszebb falva a völgy napsütéses oldalán fekszik és első osztályú kulináris élményeket, varázslatos alpesi hangulatot, valamint nagyszerű túraútvonalakat kínál a felüdülésre vágyóknak. Alpbach hangulatát és jellegét azok a barnára pácolt, 100 évnél idősebb faházak adják meg, amelyek száma 120-nál is több.

Itt tartják alpbachi fórumot, amelyet 1945 óta évente megrendezik. Célja, hogy az egész kontinenst érintő aktuális társadalmi és szociális kérdéseket vitassanak meg politikai, üzleti, tudományos és kulturális megközelítésben egyaránt.

Rattenberg

"Egyutcás" városka. A városkép a XVII. Század óta gyakorlatilag semmit sem változott, ez Ausztria legzártabb műemlékegyüttese. Lakosai ma üvegcsiszolásból élnek. A Kisslinger Kristall-Glas üvegcsiszoló műhelyben hétfőtől péntekig meg is lehet nézni, hogyan készülnek a rattenbergi üvegtárgyak. (részletek)


A hegyi felvonók, a fürdőtavak, a regionális buszok stb. ingyenesek az ALPBACHTAL SEENLAND CARD üdülési kártyának köszönhetően. A kártya ingyenes, beszerezhető valamennyi szálláshelyen.


Tartomány:Tirol
Település:Alpbach
Cím:6236 Alpbach
GPS: 47° 23′ 56.77825″, 11° 56′ 35.25259″
Honlap: http://www.alpbachtal.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward