» Ausztria

» Ausztria » Burgenland


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ünnepi sokadalom várja vendégeit az Esterházy-kastélyban és a Lackenbachi kastélyban. Raidingban Liszt Ferenc szülőháza elött felcsendül a Csendes éj c. híres karácsonyi dal. Stadtschlainingban pedig különleges középkori karácsonyi vásár hív nézelődésre.


A koronavírus körül kialakult rendkívüli helyzet miatt több karácsonyi vásár esetében is kérdéses még, hogy egyáltalán megrendezik-e? (Elmarad Burgenland leghangulatosabb karácsonyi vására)

Esterházy-kastély, Eisenstadt

A kastély válogatott dísztermeivel az adventi vásár idejére újra megnyitja kapuit. Hagyományos, nemzetközi kézműves vásár, sok kedves ajándékötlet, karácsonyfa vásár, forralt bor, puncs és sült gesztenye várják a látogatókat. A legkisebbeket idén újra érdekes programok várják a Mikulás látogatásával, bábszínházzal, karácsonyi ajándék barkácsházzal és más számos attrakcióval.

2020. december 4-13.

(részletek)

Karácsonyi vásár Eisenstadtban a sétálóutcában

2020. november közepe-december 24.

Adventi vásár a Lackenbachi kastélyban

Burgenland legnagyobb élő karácsonyfája újra díszfénybe öltözik. Több mint 50 kiállító prezentálja kézműves portékáit, biotermékeit, kulináris különlegességeit és tradicionális kézimunkáit. Forralt bor ill. puncs, sült gesztenye és fenyőfavásár is várja a látogatókat a gyönyörűen feldíszített kastélyban.

2020. december 4-6. A vásárt a koronavírus-járvány miatt törölték!

(részletek)

Advent Fraknó várában

A fraknói várban található adventi vásárt 2010-ben és 2011-ben Ausztria legszebb adventi vásárának választották!
A hangulatos adventi vásár történelmi pincehelyiségekben kerül megrendezésre hangulatos adventi vásár kézműves termékekkel és ünnepi ajándékötletekkel. A vár Felső bástyáján sült gesztenye, forralt bor, puncs (különleges tejjel készült Alm(tiroli) puncs is) és többféle palacsinta kínálatból válogathatnak.

A rendezvény az elmúlt évek alatt kinőtte magát. Idén az alsó bástyákkal a rendezvény helyszínek bővülnek. Itt a gyermekprogramokon kívül még az állatsimogató kap helyet.

Idén is számos attrakció és artista gondoskodik a felejthetetlen élményről: a "Tűzmadarak“ társulat látványos akrobatikus-és tüzes jelenetei, hangulatos fúvószene és a számos gyermekprogram.

30 percenként közlekedik egy extra, ingyenes buszjárat Fraknó településtől a várig. Fennt a várban nem áll rendelkezésre parkoló.

2020. november 27-29. A vásárt a koronavírus-járvány miatt törölték!

Schloss Kobersdorf

Karácsonyi vásár a kastélyban.(részletek)

"Csendes éj" Raidingban

Liszt Ferenc szülőháza előtt a Liszt Ferenc férfikórus tolmácsolásában csendül fel a híres karácsonyi dal, a "Stille Nacht, Heilige Nacht". Az érdeklődőket adventi finomságok, forró puncs és gyerekpuncs várja.

A koncert Liszt-szülőház előtti téren van. A fellépésre hagyományosan magyar, német és angol karácsonyi dalokkal készülnek e kórusok.

A délután fénypontja a közel 50 doborjáni és soproni énekes közös produkciója lesz majd a színpadon. (részletek)

Karácsonyi vásár a Halbturni kastélyban

A vásár Burgenland egyik legszebb karácsonyi vására. A halbturni kastély fantasztikus történelmi kulisszái megfelelő környezetet nyújtanak egy hangulatos és élményekben gazdag adventi hétvégéhez. A kastély udvarán lehet pónin lovagolni, ezenkívül lovas kocsikázásra is lehetőség van.

2020-ban elmarad! (részletek)

Karácsonyi vásár Rustban

2020-ban elmarad!

Karácsonyi vásár Purbachban

Karácsonyfa-falu Bad Sauerbrunnban

Bad Sauerbrunnban a Jézuskát tradicionálisan és fantáziadúsan feldíszített karácsonyfákkal várják. A karácsonyfa-falu a Kurparkban található.

2020. december

Stadtschlaining - Középkori karácsonyi vásár

2020-ban elmarad!

Karácsonyi vásár Güssingben

Felsőőri (Oberwart) karácsonyi vásár

Pinkafeldi advent

Prechtek felvonulása
Karácsonyi vásár a Batthyány kastélyban

Karácsonyi vásár Stegersbachban

Karácsonyi vásár Léka várában

Kézművestermékek vására a vár lovagtermében

Karácsonyi vásár St. Margarethenben, a főtéren

Adventi piac Mattersburgban

2020. december

Advent Neufelder See-ben

Advent Oberpullendorfban

Karácsonyi hüttevarázslat a Főtéren.

Adventi piac Bad Tatzmannsdorfban

Adventi vásár Neckenmarkt 

Adventi piac Mörbisch am See

Adventi vásár Bernstein

Tartomány:Burgenland
GPS: 47° 9′ 13.3794″, 16° 16′ 7.96692″

Még nem érkezett hozzászólás!