» Szlovénia

» Szlovénia » » Júliai-Alpok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Isonzó (Soča) Európa egyik legszebb vadvize, teljes hosszán csodálatos smaragdzöld színben pompázik. Nyáron raftingolók vágnak neki a nagy kalandnak – leereszkednek a gyors, helyenként tajtékzó és cseppet sem veszélytelen folyón.

A smaragdzöld Soča folyó völgye, amelyet Európa egyik legszebb és legjobban megőrzött alpesi folyójának tartanak, az I. világháború megrázó örökségét is őrzi. Itt zajlott a történelem legvéresebb hegyi csatájának, az Isonzo-frontnak a helyszíne. A völgy fölött húzódik a Triglav Nemzeti Park, a legnagyobb szlovén természetvédelmi terület, ahol a Béke ösvényei is megtalálhatók.

Soča-folyó völgye festői világ a smaragdzöld Soča-folyó és a Júlia-Alpok között. Adrenalin-dús kalandok, első világháborús ösvények, számos helyi fesztivál és csúcsminőségű kulináris élmények, köztük Ana Roš kétcsillagos Michelin étterme hívogat felfedezésére.

A Soča vidék 3 főbb városa: Bovec, Tolmin, Kobarid.

Učja-kanyon zipline a Soča-völgyben

A szlovéniai Soča-völgyet az aktív nyaralók paradicsomának tartják. Nem csoda hát, hogy Európa legnagyobb zipline parkja is ott található, pontosabban a Bovec melletti Triglav Nemzeti Parkban. Ott tíz acélkábel van kifeszítve az Učja-szurdokban, és várja a merész utazókat.

Ez a repülős kaland 200 méterrel az Učja folyó fölé visz, a Júliai-Alpok hátterében. A kötélpályák teljes hossza 4500 méter, az egyes szakaszok hossza 550 és 700 méter között van. Az út során 60 km/h sebesség érhető el. Az állomásokon tapasztalt túravezetők kalauzolnak végig.

Helyszín: Bovec, Szlovénia
Hossz: összesen 4500 méter
Maximális sebesség: 60 km/h
Teljes időtartam: 2-3 óra
Költség: 50 €/felnőtt

Cím:Soča
GPS: 46° 20′ 33.00396″, 13° 40′ 5.85264″
Honlap: https://www.soca-valley.com/en/

Még nem érkezett hozzászólás!