» Szlovákia

» Szlovákia »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

kisebb síközpont is várja a téli sportok szerelmeseit Liptóban, például a Skipark Malinô Brdo.

A téli pihenés Liptón természetesen nem csak síelést és havas sportokat jelent. A sípályák közelében számos termál- és ásványvízforrás található. Ideális relaxáció a lesiklásokat követően a lipótszentmártoni (Liptovský Mikulaš) Tatralandia, vagy a lucski (Lúčky) és besenyőfalui (Bešeňová) aquaparkok.A régió gasztronómiai élményeket is kínál, a bárhol Szlovákiában kihagyhatatlan juhtúrós sztrapacskától a rántott sajtig, ám a legkülönlegesebb a Liptovské droby névre hallgató, krumplis-tepertős-hagymás-fokhagymás hurka. Amit amolyan előételként a többi fogást felvezetve, liptói népzene kíséretében mi is megkóstolhattunk a Szlovák Intézetben. A hurka helyét érdemes a speciális, deménvölgyi gyógynövénylikőrrel megágyazni, majd helyi sörökkel leöblíteni a menüt.

A pandémiás időszakot Liptó is megsínylette. A régióban 2021-ben 2019-hez viszonyítva 80 százalékkal csökkent a magyar turisták száma, akik az idelátogatók toplistáján, a csehek és lengyelek után a 3. helyet foglalják el. Idén már folyamatosan emelkedett a vendégszám, de még mindig csak a 2019-es referenciaév 60 százalékánál tartanak.

Ha valaki eldönti, hogy irány Liptó, már itthonról érdemes megkezdeni az alapos programszervezést, ebben segít a visitliptov.sk portál, amely az igényekhez igazodva tervez programot, sőt, amennyiben az időjárás közbeszól, újratervez.Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward