» Spanyolország

» Spanyolország » » Baleár-szigetek

Mallorca: Tudnivalók, látnivalók, események


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Mallorca kedvelt turistacélpont.

ÍZEK - RECEPTEK

Mallorcai borok

A sziget keleti részén, Manacor környékén fehérbort termesztenek.

A borvidék szíve a Palmától mintegy 28 kilométerre fekvő Binissalem, ahol a Ruta del Vino borút található. Sok bodegában - ahogy a borászatokat nevezik - vezetett túrákat és kóstolókat kínálnak. Mallorcán egyébként a legfontosabb vörösbor a Manto Negro szőlőből készül. A sziget keleti részén található Manacor a jó mallorcai fehérborokról ismert.

Ensaimadas de Mallorca

Mallorcán az élesztős péksütemény bármelyik cukrászdában megvásárolható.

Az édességkészítésnek nagy hagyománya van Mallorcán - az ensaimadas receptje évszázados, és még mindig pontosan úgy sütik, mint régen. Az élesztős süti spirál alakú, töltetlen, és a Baleár-szigeteken való nyaraláshoz elengedhetetlen.

Mallorcai Tumbet

A vegetáriánus konyha kedvelői imádni fogják a "Tumbet" nevű mallorcai ételt. A tipikus spanyol zöldségek ízei egy egyszerű rakott ételben egyesülnek.

Hozzávalók:

  • 4 nagy burgonya
  • 2 padlizsán
  • 2 cukkini
  • 2 színes paprika
  • 2 hagyma
  • olívaolaj a sütéshez
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 400 g darabos paradicsomkonzerv
  • 1 szál rozmaring
  • 1 babérlevél
  • só, bors

Elkészítés:

1. Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk körülbelül 0,5 cm vastag szeletekre. A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, és ugyanolyan vastag szeletekre vágjuk. Mossuk meg a paprikát, és vágjuk csíkokra. A hagymát meghámozzuk és karikákra vágjuk.

2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a zöldségeket külön-külön megpirítjuk.

3. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, adjuk hozzá a préselt fokhagymagerezdeket, és nagyon röviden pirítsuk meg. Öntsük hozzá a paradicsomszószt, adjuk hozzá a rozmaringot és a babérlevelet, majd pároljuk néhány percig. Sóval és borssal fűszerezzük.

4. Az egészet egy tepsibe rétegezzük, és 200 °C-os sütőben kb. 30 percig sütjük.

Tipp: langyosan a legfinomabb!

Cím:Palma de Mallorca
GPS: 39° 34′ 10.5618″, 2° 39′ 0.57708″

Még nem érkezett hozzászólás!