» Olaszország

» Olaszország » Veneto » Velence

Velencei karnevál 2022

2022. február 12.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A velencei karnevál minden év februárjában színpaddá változtatja az utcákat, koncertek, tánc, kiállítások, filmek és más előadások szórakoztatják a látogatókat.


Velence el akarja kerülni, hogy a világhírű karnevál idején túl sok turista zsúfolódjon össze a városban, ezért kamerák segítségével számolják őket a fontosabb helyeken. Összesen 34 videokamerát helyeznek ki.

A Szent Márk térre való bejutást is szabályozni fogják.

A várost naponta akár 100 ezren is felkeresik, a farsang idején azonban a turisták száma a 130 ezret is eléri. Álarcosbáljaival, gondolás felvonulásával és tűzijátékaival a karnevál Velence legjelentősebb ünnepe.

Az idei karnevál lesz az utolsó, amikor az egy napra érkező turisták ingyen juthatnak be a városközpontba. A város vezetése júliustól három eurós (1000 forintos) belépődíjat szed tőlük, amelyet csúcsidőben 6-10 euróra is felemelhetnek.

Még több info: itt

A velencei karnevál nyilvános rendezvényei ingyenesek, de tekintettel az elmúlt évek hatalmas tömegére, Velence városa korlátozó hozzáférési intézkedéseket fogadott el. Ez különösen igaz a Szent Márk tér környékére.

A várost naponta akár 100 ezren is felkeresik, a farsang idején azonban a turisták száma a 130 ezret is eléri, ezért a Szent Márk térre való bejutást várhatóan szabályozni fogják.

Velence el akarja kerülni, hogy a világhírű karnevál idején túl sok turista zsúfolódjon össze a városban, ezért kamerák segítségével számolják őket a fontosabb helyeken. 2020-ban 34 videokamerát helyeztek ki.

Tartomány:Veneto
Település:Venezia
GPS: 45° 26′ 27.05064″, 12° 18′ 55.85436″
Időpont:2022. február 12.
Honlap: http://www.carnevale.venezia.it/en/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward