Olaszország
» Olaszország

» Olaszország » Veneto » Velence

Velencei karnevál 2019

2019. február 16.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az oklevelekben először 1094-ben szerepel a velencei karnevál.

Másokhoz hasonlóan a velenceieknél is az volt a jelentősége, hogy a hosszú tél után megünnepeljék a tavasz beköszöntét. Az elnevezés a "carne vale" kifejezésből ered - ami annyit jelent: éljen a hús -, utalva a nagyböjtöt megelőző farsang időszakára, amikor szabad volt húsételeket enni.

Húshagyókeddet Velencében már az 1200-as évek végétől hivatalos ünneppé nyilvánították, az év legnagyobb mulatságának számított, amikor a felvonulók olyasmit is megtehettek büntetlenül, amit máskor nem. Hatalmas színjáték volt - és ma is az -, a felvonulók pedig szereplői, egyszersmind nézői is a komédiának, melynek színtere az utca.

A velencei karnevál egyik fénypontja az "angyal repülés", amelynek során egy sztárvendég kötélen ereszkedik le a Harangtoronyból, egészen addig, míg meg nem érinti a Szent Márk tér talaját. Aznap délután szintén a Szent Márk tér ad helyet a Máriák elmaradhatatlan ünnepének, a Feste delle Mariének. Ekkor 7 kiválasztott velencei szépséggel az élen színes felvonulás indul korhű jelmezekben a San Pietro di Castellóból, amely a Szent Márk téren végződik. Közben a híres teret történelmi fesztivál hangulata lengi be, táncosok, mutatványosok szórakoztatják a népet.

Egész Európából érkeznek a fiúk a Drag Queen elnevezésű versenyre, amelyre ugyancsak a Szent Márk téren kerül
sor. Kiválasztják a legszebb jelmezt is.

Az úgynevezett szamárrepülés az angyalrepülés paródiája, amelynek során egy szamárnak álcázott vendég kötélen ereszkedik le a toronyból. Mestre belvárosa eközben megtelik élő szamarakkal, jókedvet hozva az utcákra.

Tartomány:Veneto
Település:Venezia
GPS: 45° 26′ 27.05064″, 12° 18′ 55.85436″
Időpont:2019. február 16.
Honlap: http://www.carnevale.venezia.it/en/

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward