» Olaszország

» Olaszország » Friuli-Venezia-Giulia » Trieszt


Értékeld Te is:

Trieszt épületei, kávézói és ételei a Monarchia hangulatát idézik. A város ennek ellenére megőrizte olasz jellegét.




Kirándulás Triesztből

Duino. A kastélyból csodálatos kilátás nyílik a meredek sziklákkal övezett tengerre. (részletek)

Rilke ösvénye Duinóban. Amikor a 20. század elején Rainer Maria Rilke, híres német író Duino várában vendégeskedett gyakran sétált ezen a 2 km hosszú úton Sisitinába. A gyönyörű panorámaút ezeknek a sétáknak emlékét őrzi. (részletek)

Muggia. A Szlovénia határán egyedülálló panorámát nyújt Muggia, egy festői város, gyönyörű történelmi központtal és San Rocco kikötőjével, amely az egyik fő adriai kikötő. A tengerpart változatos, homokos strandok és sziklás szakaszok váltják egymást. (részletek)

A Grotta Gigante a világ legnagyobb turisták által látogatható barlangja, egyik termébe akár a római Szent Péter bazilika is beférne. (részletek)

Prosecco. A prosecco bor elnevezése a Trieszt közeli Prosecco település nevéből jött létre, ahonnan a szőlőfajta, és a bor származik. A Prosecco településen található kastély közelében már a 16. században készítettek fehér bort. A borral kapcsolatos első írásos emlék Fynes Moryson nevéhez köthető, aki 1593-ban látogatott Észak-Olaszországba. Írásában az italt Olaszország egyik leghíresebb boraként emlegette, Prosecho in Histria néven.

Monfalcone (részletek)

Amit feltétlenül meg kell kóstolni: a jota triestina (leves babból, káposztából és szalonnából), a prosciutto cotto triestino, a baccalá alla triestina (tőkehal krumplival és ajókával), a cevapcici, a gulyásleves krumplival, a fave di Trieste (mogyorós sütemény maraschino likőrrel), a putizza és a rigojanci (Rigó Jancsi) sütik. Helyi bor a Carso Terrano (vörös).



Tartomány:Friuli-Venezia-Giulia
Település:Trieszt
Cím:34121 Trieste
GPS: 45° 39′ 12.80455″, 13° 46′ 42.47497″
Honlap: https://www.discover-trieste.it/Home

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward