» Olaszország

» Olaszország » Friuli-Venezia-Giulia » Trieszt


Értékeld Te is:

Trieszt épületei, kávézói és ételei a Monarchia hangulatát idézik. A város ennek ellenére megőrizte olasz jellegét.


 

Strand

Trieszt közvetlenül a hegyek lábánál épült egy védett tengeröbölben, így a víz, a tenger a város mindennapi életétől teljességgel elválaszthatatlan. A barcolai tengeri fenyvestől Miramare-ig, az egész város egy tengerparti sétány.

Triesztben nagy hagyománya van a tengeri fürdőzésnek, az első városi tengerparti fürdőházak az 1820-as években nyitottak, s az évek során sorban nyíltak a tengerparti sétány mentén az újonnan épült fürdők. Ezek közül néhány, mint pl. a Bagno Lanterna és a Bagno Ausonia azóta is folyamatosan működnek.

Bagno alla Lanterna (“El pedocin”). Az egyik legnépszerűbb fürdő a triesztiek körében. Érdekessége, hogy kissé divatjamúlt módon a férfi és női strandolókat a mai napig fallal különítik el egymástól.

Bagno Ausonia. Az egyik legjobban felszerelt és sokféle szolgáltatást kínáló fürdő. Van itt csúszda, trambulin, medence, étterem, konditerem.

Bagno da Sticco. A strand kicsit távolabb van Trieszt központjától, a Miramare kastély közelében, cserébe itt kisebb a tömeg, nyugodt és tiszta környezetet találunk.

Topolini (a “kisegerek”). A strand egy tíz félkör alakú terasz a tengerparton. Az egérkék többségénél lépcső vezet egyenesen a vízbe, így inkább az úszást kedvelők számára alkalmasak, viszont kettőnél kisebb kavicsos strand is található, így azok gyerekes családok számára is jól használhatók.



Tartomány:Friuli-Venezia-Giulia
Település:Trieszt
Cím:34121 Trieste
GPS: 45° 39′ 12.80455″, 13° 46′ 42.47497″
Honlap: https://www.discover-trieste.it/Home

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward