» Olaszország

» Olaszország » Puglia » Puglia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Tarantót a "két tenger városának" szokták hívni, mert két öböl (Mar Grande és Mar Piccolo) közti kis szigeten fekszik.


LÁTNIVALÓK

Fő látványosságai az óváros és benne a San Domenico Maggiore 13. századi templom, a 11. századi dóm, a San Cataldo 10. századi katedrális, a 15. századi Aragóniai kastély, melyet a törökök ellen építettek, a Via Appia oszlopai és az Aldo Moro híd. Néhány görög templom-maradvány is található itt. A II. Victor Emmanuel sétányról csodálatos kilátás nyílik a kikötőre és a Mar Grande-ra.

Castello Aragonese - Aragóniai Kastély

A Castello Aragonese vagy más néven Castel Sant'Angelo Taranto óvárosának (Cittá Vecchia) délnyugati részén helyezkedik el a Mar Piccolót és Mar Grandét összekötő csatorna partján, a Ponte Girevole mellett.

A négybástyás erődítmény elődjét 916-ban építették a várost uraló bizánciak, a szaracénok és a Velencei Köztársaság támadásainak kivédésére. A mai is álló erődítményt 1486-ban kezdték el építeni II. Ferdinánd nápolyi király parancsára, Francesco di Giorgio Martini építész tervei alapján. Az eredeti terveken egy négybástyás, négyzet alakú erődítmény, valamint a csatorna mentén végighúzódó fal és három további bástya megépítése szerepelt. Pénzhiány miatt azonban csak az erődítmény épült fel 1492-re.

Falai között egy tengerészeti múzeumot rendeztek be. A múzeumban számos kiállított tárgy és fénykép segítségével a látogató betekintést nyerhet a hajózás történetébe, a hajóépítés történetébe, a tengeri flóra és fauna világába, valamint a nagy tengeri utazások történetébe.

Tarantói Nemzeti Régészeti Múzeum

Taranto legjelentősebb múzeuma a Nemzeti Régészeti Múzeum (Museo Archeologico Nazionale), amely a nápolyi után Dél-Olaszország második leggazdagabb gyűjteményével rendelkezik.

1887-ben alapították az ókori Tarentum és Magna Graecia leleteinek bemutatására. A múzeum három fő részből áll: topográfiai gyűjtemény (korabeli térképek és városmakettek), a görög-római gyűjtemény, valamint a paleolitikumi-bronzkori gyűjtemény. A legértékesebb látnivalók között van az ókori arany pénz- és ékszergyűjtemény, valamint a tarentumi nekropoliszból származó szarkofágok.



Tartomány:Puglia
Település:Taranto
GPS: 40° 27′ 51.69816″, 17° 14′ 49.30908″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward