» Olaszország

» Olaszország » Emilia-Romagna » Rimini


A kellemes hőmérsékletű tengervíz, a csodás strandok, a bájos mediterrán városok és a helyi finomságok mellett a sok érdekes program is vonzó célponttá teszi Riminit és környékét. Ráadásul Olaszországban itt van a legtöbb szórakoztatópark.

Látnivalók

Római emlékek:

  • Rimini egyik leghíresebb látnivalója a majdnem 2000 éves Tiberius híd (Ponte di Tiberio vagy Ponte D'Augusto). Építése Augustus császár idején kezdődött, és Tiberius császár idején fejezték be, Kr. u. 20-ban.

  • Arco d' Augusto,

  • mozaikokkal és freskókkal díszített Domus del Chirurgo/Sebészház (Piazza Ferrari),

  • Római amfiteatrum.

  • Piazza Tre Martiri: itt mondott beszédet Julius Caesar, miután átlépte a Rubicont.

Középkori emlékek:

  • Piazza Cavour,
  • Piazetta delle Vechia Pescheria régi halpiac,
  • Tempio Malatestiano (reneszánsz templom, Via IV Novembre),
  • St. Augustinus templom és könyvtára.
  • Castello Sismondo: ebben a várban élt az olasz nemesi, Rimini és Romagna egy része felett uralkodó Malatesta család a 15-16. században (Piazza Malatesta).

Modern Rimini: Marina centro, kikötő a parti promenáddal, itt lüktet az élet.

Borgo San Giuliano: egykor halászok és a tengerészek színesre festett házacskákkal építették be a területet, az alvó utcácskák és a remek tavernák még ma is megérnek egy sétát.

MÚZEUMOK

Museo della Citta (Via L. Tonini Nr. 1)

Repülőmúzeum (Parco Museo dell' Aviazione)A Riminben található repüléstörténeti múzeum egyike a legnagyobbaknak Európában. (Via Santa Aquilina Nr. 58)

Motorkerékpármúzeum. 250 motor a 19.század végétől az 1980-as évekig. A múzeumot 1935-ben alapították. (Via Casalecchio Nr. 58)

Fondezini Fellini. Nyitva kedd-vasárnap. Ingyenesen látogatható. (Via Clementini Nr. 2)

Fellini Múzeum. 2021-ben a város leghíresebb szülőtte, Federico Fellini filmrendező emlékére létrehozott múzeumegyüttes nyílt Riminiben. A központ a Sismondo kastély, melynek 16 szobája egyikében a rendező felesége, egyben több filmje főszereplője, Giulietta Masina alakja elevenedik meg. Más színészek és munkatársak közül külön szobát kapott például Marcello Mastroianni, illetve a Dolce Vita című film szökőkút jelenetével híressé vált Anita Ekberg is. A szobákban vetítések, multimédiás installációk, fotók láthatók, van például olyan, amely Fellini karikaturistaként és illusztrátorként eltöltött időszakát eleveníti fel, és olyan is, amely a naplójának rajzait mutatja be. A múzeumegyüttes része a közelmúltban felújított Fulgor mozi, amelyben Fellini gyermekként először látott filmet, amiről az Amarcord című filmjében emlékezett meg.

Museo Balnea, múzeum a fürdőkultúráról

Kagylómúzeum. Nyáron esténként van nyitva. (Viserbella di Rimini, Via Minguzzi)

HALPIAC

Rimini városában található Romagna talán legnagyobb kiskereskedelmi halpiaca. A piac a város történelmi központjában található, és a napi fogást kínáló standok nyüzsgése tükrözi a halászhajók nagy flottáját, amelyek minden nap járja az Adriát.

A friss hal minden reggel - hétfőtől szombatig - kapható, és gyakran olcsó, tekintettel az egész romagnai partvidék (és azon túl) legfontosabb nagybani piacának közelségére. A piac mintegy 60 standnak ad otthont, és olyan halakat kínál, amelyek szinte mindegyike minden reggel közvetlenül a rimini kikötőből érkezik.

Ez az egyik olyan hely, amelyet semmiképpen sem hagyhat ki, ha a helyi ételek rajongója: az autentikus rimini élet hangjait, illatait és ízeit.

Tartomány:Emilia-Romagna
Település:Rimini
Cím:47900 Rimini
GPS: 44° 3′ 39.85016″, 12° 33′ 58.369″
Honlap: http://www.riminiturismo.it