» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Piazza Navona Róma egyik legnyüzsgőbb tere, amelyet kávéházak és éttermek szegélyeznek.


A Piazza Navona az 1650-ik évi Szentévre készült el. X. Ince pápa egyik fő alkotása a tér kialakítása volt.

1647-ben a Via Appia mellett álló Maxentius császár cirkuszából átszállították az obeliszket a térre. A Szentév tiszteletére készült el a tér ékességének számító Fontana dei Quattro Fiumi, azaz a Négy folyó szökőkútja, amelyet eredetileg Borromini kezdett el, de végül Bernini fejezett be. Az 1650-ben az elkészült téren celebrálta a Szentév év legnagyobb szabású miséjét  X. Ince pápa.

A Piazza Navonát Róma történelmi központjában három barokk szökőkút díszíti. A középső és legnagyobb kút, a Fontana dei Quattro Fiumi, vagyis a Négy folyó szökőkútja. A tér északi felén található a Neptun-kút (Fontana di Nettuno), a délin a Mór-kút (Fontana del Moro).

EZT LÁTHATJA A NAVONA TÉR ALATT

Megnyitották a látogatók előtt a római Navona tér alatt húzódó ókori stadiont, melyet Domitianus császár emelt az egykori római sportesemények megrendezésére. Öt eurós belépőjeggyel az ókori Róma egyik legimpozánsabb középületének romjait csodálhatjuk meg. A császári stadion 68-ban nyitotta meg kapuit. A kétszázhatvanöt méter hosszú, több mint ötven méter széles ókori sportpálya nem "circus" volt mint a Circus Maximus, hanem stadion, mivel itt nem lóversenyeket, hanem futóversenyeket, birkózást és ökölvívást rendeztek.

Az 5. századig működő Domitianus-stadionba 30 ezer néző fért be.

A templomairól és szőkőkútjairól ismert Navona-tér a stadionra épült rá. A teret övező paloták a stadion nézőterén emelkedtek. A stadion romjai egy 1936-os útépítés során kerültek felszínre, de a Navona tér épületeinek alagsorában is láthatók.Tartomány:Lazio
Település:Roma
GPS: 41° 53′ 56.92931″, 12° 28′ 22.98043″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward