» Olaszország

» Olaszország » Veneto


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Padova a művészet szerelmeseinek kihagyhatatlan úti cél.

Padova állítólag Észak-Olaszország legrégebbi városa, és római kori régészeti maradványok bizonyítják ezt. Művészeti kincseknek és Galilei alma materének is otthont ad, mindezt sétatávolságra egymástól.

Látnivalók

Padova ékköve a Cappella degli Scrovegni (Scrovegni-kápolna). Szerény külseje Giotto káprázatos freskóit rejti magában. Az ábrázolások között szerepel Krisztus története és a pokol különösen szemléletes ábrázolása. Az előzetes foglalás elengedhetetlen.

A közelben található a Palazzo del Bò, a Padovai Egyetem otthona. Idegenvezetés során megtekintheti az anatómiai színházat és a nagy csillagász, Galilei pulpitusát.

A Basilica di Sant'Antonio a védőszent ereklyéinek ad otthont, míg az egyetem botanikus kertje, ahol egykor gyógynövényeket termesztettek, híres kutatóközpont.

A padovai Szent Szűz dómot (Duomo di Santa Vergine) 1754. aug. 25-én szentelték fel évszázadokig tartó építés után. A dómban található Petrarca díszsíremléke, a költő kanonokként szolgált itt.

A Palazzo della Ragione, városi tanács középkori székházának XIII. századi épületének hatalmas 80 méter hosszú terme van.

Padovában van a világ legrégebbi botanikus kertje (1545-ből származik).

A Casa della Farfalle a világ első pillangó- és tündérkertje az afrikai, ázsiai és az amazonasi esőerdők atmoszféráját igyekszik visszaadni hangokkal, színekkel, növényekkel és trópusi rovarokkal.

Világörökség

Padova 14. századi freskói 2021-ben a Világörökség részévé váltak. Az 1302 és 1397 között készült freskókat különböző művészek festették különféle épületekben, ennek ellenére a freskóknak egységes stílusuk és tartalmuk van. A freskók között találhat például Giotto Scroveni kápolnában készült freskóciklusa, amely a falfestészet történelmének forradalmi fejlődése kezdetét jelenti.

Padova a legszigorúbb olasz város elég furcsa tiltásokkal

Tilos például tojás- és lisztdobálással ünnepelni a diplomásokat. Ez hagyomány a 60 ezer hallgatót számoló egyetemi városban, ahol a végzősöket társaik tojással és lisztzsákokkal felfegyverkezve bocsátják útjukra, csatatérré változtatva a padovai utcákat.

Padovában tilos továbbá az utcai közlekedési táblákhoz, fákhoz és rácsokhoz láncolni a kerékpárokat. Tilos a városközpont ablakaiban kiakasztani a mosott ruhát és zajt keltő házimunkát végezni, amelybe beletartozik a "teli torokból való énekléssel végzett padlófényesítés is". Nem szabad az utcán és parkokban leülni a földre és lefeküdni a köztéri padokra. Minden egyes esetben száz euró (30 ezer forint) a bírság.

Ferrovia Calalzo-Padova

A vonat Bellunón keresztül a Dolomitok lábánál fekvő Cadore régióba közlekedik. A lenyűgöző útvonal a Piave folyó keskeny völgyét követi, mielőtt eléri Cadore alpesi paradicsomát, a névadó tóval és a festői falvakkal, köztük Pieve di Cadore-val - Tiziano szülőhelyével.

Hogyan juthat el Padovába?

Vonattal a velencei Stazione Santa Lucia állomásról Padova felé. A regionali veloci (regionális gyorsvonatok) a Frecce nagysebességű vonatok töredékébe kerülnek, és mindössze 26 percet vesznek igénybe.

Tartomány:Veneto
Település:Padova
GPS: 45° 24′ 27.78192″, 11° 52′ 24.4038″

Még nem érkezett hozzászólás!