» Olaszország

» Olaszország » Friuli-Venezia-Giulia » Lignano


Értékeld Te is:

Lignano Észak-Olaszország egyik legszebb és legmodernebb üdülőhelye. A kisgyerekekkel utazóknak igazi paradicsom, hiszen számtalan vidámpark és játékpark várja itt a szórakozásra vágyó családokat.


 

Fesztiválok

Festa delle Cape

Lignano gasztrofesztiválja a felső-adriai halakról és tenger gyümölcseiről szól.

A Lignano Pinetába megrendezett fesztivált hagyományosan március első felében tartják meg.

A fesztivál nevét a "capalunga" vagy "cannolicchio" kagylóról kapta, amelyet sült, töltött vagy halászlében tálalnak. A fesztiválon azonban nemcsak tenger gyümölcsei kerülnek a tányérra: az étlapon a Lignano környéki halak és tenger gyümölcseinek egész gazdagsága megtalálható, mint például a peverasse (a kagyló friauli neve), a különböző módon elkészített szardínia (például a híres "sarde in saor"), a párolt polip, a kalamrai és számos más tengeri és lagúnai halfaj, mint például a nyelvhalra hasonlító lepényhal, vagy akár a kevésbé ismert aranykárász.

A gasztronómiai kínálatot a környező pincészetek friauli boraiból, például a Friulano, a Ribolla Gialla és a Sauvignon borokból válogatott borok kísérik. A Lignano környéki terület nagyon érdekes terroirral rendelkezik: a tenger és a lagúna közelsége állítólag kiemeli a borok fűszeres jegyeit, így ideálisak a halételekhez.



Tartomány:Friuli-Venezia-Giulia
Település:Lignano
Cím:33054 Lignano Sabbiadoro
GPS: 45° 41′ 35.09124″, 13° 8′ 47.60812″
Honlap: http://www.lignanovacanze.org

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward