» Olaszország

» Olaszország » Friuli-Venezia-Giulia » Lignano


Értékeld Te is:

Lignano Észak-Olaszország egyik legszebb és legmodernebb üdülőhelye. A kisgyerekekkel utazóknak igazi paradicsom, hiszen számtalan vidámpark és játékpark várja itt a szórakozásra vágyó családokat.




Kirándulás Lignano környékén

 

Codroipo város

Villa Manin: A velencei dózsék utolsó palotája. A villa parkja a régió legjelentősebb francia stílusban kialakított történeti parkja. Az ösvényekkel, tavacskákkal és évszázados fákkal teli parkban mindig felüdítő sétát tehetünk. (Passariano di Codro)

Hintómúzeum: A múzeum egyedül álló Olaszországban, 44 hintó látható itt, közülük több filmben is szerepelt, pl. Visconti Leopárd c. filmjében. A múzeum nem messze található a Villa Manintől. (San Martino di Codroipo)

Lagúnák. A lagúnák élővilága természetvédelem alatt állnak. A Marano-lagúna és a Grado-lagúna között elterülő táj, a Lignano környéki rezervátumok egyedülálló állat- és növényvilággal büszkélkedhetnek. A Foci dello Stella és a Valle Canal Novo természetvédelmi területek egyesítésével létrejött rezervátum védett értékeit a szervezett hajókirándulásokon túl kajakkal, kenuval vagy evezős csónakkal is fel lehet fedezni. A lagúnák Lignano Sabbiadoro-ból hajóval is elérhetők, de akár családi, bérelhető SUP-deszkákkal is bebarangolhatjuk. (Marano)

Parco della Stella (Ariis di Rivignano), természetvédelmi terület. Batana-val, a lapos fenekű csónakkal vagy biciklivel a biciklis útvonalakon eljuthatunk a Stella folyó torkolatánál lévő Természeti rezervátumba: a laguna varázslatos fényei, a vadkacsák, a gémek és számos más madárfaj egy igazi természeti paradicsomnak fog tűnni.



Tartomány:Friuli-Venezia-Giulia
Település:Lignano
Cím:33054 Lignano Sabbiadoro
GPS: 45° 41′ 35.09124″, 13° 8′ 47.60812″
Honlap: http://www.lignanovacanze.org

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward