» Olaszország

» Olaszország » Valle d'Aosta


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Alpok egyik festői szépségű hegyi falucskája Les Combes d'Introd Olaszország Valle d’Aosta régiójában található. II. János Pál és XVI. Benedek pápa nyári üdülőhelyeként ismert.
II. János Pál pápa 1989-től a nyarakat Combes di Introdban töltötte szabadságát.

A Gran Paradiso nemzeti park határán található picinyke hegyi falu 800 méter magasságban fekszik a Monte Rose hegy lábánál. 

Az alig ötszáz lakosú alpesi településen a található az 1999-ben épült, 1300 méter magasan fekvő pápai nyaraló a szalézi rend kezelésében van. Egyszerűen berendezett, terméskőből és fából épült emeletes hegyi ház. Az Aosta-völgyi hegyi lak puritánsága éles ellentétben áll a Vatikán római palotáinak pazar pompájával.

"Szigorú beosztás szerint zajlanak a pápa pihenőnapjai az erdei- és vörösfenyők között megbúvó, egyszerűen berendezett egyházfői nyaralóban. II. János Pál igen korán kel, majd olvasgatja a zsolozsmáskönyvet az erkélyen, amelyről szép kilátás nyílik az Alpok legmagasabb hegyére, a Mont Blanc-ra és más fenséges hegycsúcsokra. Reggeli után 10 óra felé indul a kirándulásra és a jó levegőn tett pihentető séták után kinn a szabadban ebédel. Olvasgat, beszélget a barátaival, majd este 7-re visszatér a házba. Vacsora után késő estig olvas."Tartomány:Valle d'Aosta
Cím:Introd
GPS: 45° 41′ 25.92132″, 7° 11′ 12.31728″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward