2012. június 18.

A világ legnagyobb olasz gasztrocentruma

Az olasz gasztronómia újkeletű fellegváraként ismert Eataly-lánc legnagyobb étterem- és üzletközpontja nyitja meg kapuit csütörtökön Rómában "az ételek és az evés szépsége" jegyében.


Az olasz gasztronómia újkeletű fellegváraként ismert Eataly-lánc legnagyobb étterem- és üzletközpontja nyitja meg kapuit csütörtökön Rómában "az ételek és az evés szépsége" jegyében.

 


Ez lesz az Oscar Farinetti olasz vállalkozó által 2007-ben alapított étterem- és üzletlánc eddigi legnagyobb gasztrocentruma a torinói, a milánói, a New York-i és a tokiói üzletek után - írta az olasz sajtó.

 

 


A római Eataly az Ostiense-vasútállomás egy többszintes szárnyát foglalja el, amely az 1990-es labdarúgó-világbajnokságra épült és azóta üresen állt.

Tizenhétezer négyzetméteren 23 étterem sorakozik, a római Lazio tartomány tipikus ételeit kínáló étteremtől az egész itáliai konyhahagyományt felvonultató vendéglőig. Ezen kívül gasztroüzletek és kongresszusi központ is helyet kapott az Eataly római központjában.

 


A termékkínálat Farinetti szellemiségét tükrözi: minden élelmiszer szigorúan hazai lesz a mozzarella sajttól az olívaolajig és a kenyérig.

"Az Eataly üzletei közül a torinói a harmónia jegyében született, a genovai a bátorságot, a New York-i a kétséget fejezi ki. A római Eataly a szépséget akarja jelképezni. A szépséget akarjuk eladni, és az étel Itália egyik legnagyobb szépsége" - mondta Farinetti.
A 10 millió eurós beruházás kétszázötven azonnali munkahelyet teremtett, és évi 50 millió eurós forgalommal kecsegtet.

 


A hazájában korábban háztartásigép-kereskedőként ismert Farinetti szerint sikere titka a "becsületesség és az agyafúrtság".

(MTI)