» Olaszország

» Olaszország » Toscana » Toszkána

Ha rövid időt tölt Firenzében: 6 kötelező látnivaló


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Firenze 6 kötelező látnivalója.
Ponte Vecchio

A Ponte Vecchio Firenze egyik jelképe, amelynek köszönhetően átkelhetünk az Arnón, és megcsodálhatjuk az ősi és kézműves műhelyeket, amelyek egykor főként ékszerészek, ma pedig kifinomult aranyművesek műhelyei.

A híd keleti oldalán található a Corridoio Vasariano, amelyet 1565-ben építettek, hogy a Medici család a Piazza della Signorián lévő irodáikból a Palazzo Pittiben lévő lakóházukba tudjon visszatérni.

San Lorenz

A San Lorenzo-templom a Piazza del Duomo közelében található. A komplexum részét képezik a Medici-kápolnák, a Medici család emlékművei. Az 1869 óta állami múzeumként működő épületek közé tartozik a Michelangelo által tervezett Új sekrestye, a Princip-kápolna és a kripta.

Körülötte vannak a San Lorenzo piac standjai, ahol hagyományos toszkán ételeket is megkóstolhat.

Uffizi Galéria

A firenzei Uffizi Galéria - amely a város közigazgatási apparátusának ősi "irodáiról" kapta a nevét - a Medici család magángyűjteményéből származó műveknek ad otthont. A világ egyik leghíresebb és leglátogatottabb múzeuma, amely 1591 óta látogatható. Dór oszlopok váltakoznak a korabeli művészek és mecénások, köztük Giotto és Cosimo de' Medici szobraival díszített fülkékkel. Belül felbecsülhetetlen értékű műalkotások vannak.

Piazza della Signoria és Loggia dei Lanzi

Firenze leghíresebb tere a Piazza della Signoria, amely a 13. századi gibellini házak romjain épült ki. Évszázadok óta a város politikai és társadalmi életének egyik központja.

A tér északi részén a Palazzio Vecchio áll, az erődszerű palotában működik a firenzei városháza. 1299-1314 között Arnolfo di Cambio építette. Ezen kívül számos szép épület, és palota, és az Uffizi galéria található a lenyűgöző téren. Itt ál Michalangelo Dávid-szobrának 1504-es másolata (az eredeti a Galeria Dell'Accademiában), Bandinelli Hercules és Cacus szobra (1533), és Donatello 1460-as bronzszobrának, a Judit és Holofernesnek a másolata is. Az 1575-ös Neptun-kút, és az 1594-es I. Cosimo Medici bronz lovasszobra, valamint az 1534-ben készített a Szabin nők megerőszakolása, Giambologna művészeti alkotása, is díszíti a teret.

Nyár közepén, mikor egész Firenze kivirágzik, a főtér is egy óriási virágszőnyeghez hasonlít, amely lenyúlik egészen az Uffiziig. A tér tökéletesen rendezett, a város büszkesége.

A híres Loggia dei Lanzi a Firenzei Köztársaság megbízásából 1376 és 1382 között épült csarnok, a város egyik legszebb gótikus építménye. A közel négy emelet magas árkádos csarnok, a Világörökség része 1982 óta.

Nevét a nagyhercegség idején kapta a svájci lándzsásokról (lanze=lándzsa), akik itt teljesítettek szolgálatot I. Cosimo herceg meghívására.

A csodálatos épület két híres szoborcsoportja Benvenuto Cellini Perszeusza és Giambologna A Szabin nők elrablása című alkotása.

San Giovanni baptisterium

A város védőszentjének, Szent Jánosnak a tiszteletére emelt keresztelőkápolna a firenzei székesegyház előtt, az azonos nevű téren áll, és Firenze eredeti vallási magjának egy részét képviseli, fehér carrarai és zöld pratói márvánnyal burkolva.

Firenzei dóm

A város lüktető szíve a Santa Maria del Fiore, ahol Brunelleschi székesegyháza, Giotto harangtornya és a Keresztelőkápolna dominál. A carrarai márványból épült Dóm homlokzata saját fényével világítja meg az egész teret, olyannyira, hogy a nap bármely szakában és éjjel is megcsodálható.

A Santa Maria del Fiore a világ harmadik legnagyobb bazilikája, a római Szent Péter és a londoni Szent Pál bazilika előtt.Tartomány:Toscana
Település:Firenze
GPS: 43° 46′ 11.53632″, 11° 15′ 20.07252″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward