» Olaszország

» Olaszország » Friuli-Venezia-Giulia » Friuli


Értékeld Te is:

Grado a Nap szigete. Észak-Olaszország keleti csücskében, az Adriai lagúna közepén, több kisebb szigeten fekszik. A gyerekek örömére a víz mindig tiszta és lassan mélyülő.




Kirándulások a környéken



Gradóból kézenfekvő átlátogatni a kevesebb, mint húsz kilométerre lévő Aquileiába, amelyet az UNESCO az emberiség kulturális és archeológiai öröksége részének nyilvánított. Aquileia a római birodalom egyik legfontosabb kikötője és egyik legnagyobb városa volt. A megannyi régészeti emlék, múzeum bizonyítja az egykori nagyváros (i. e. II. századtól az V. századig) gazdagságát. Aquileia fő nevezetességét a XIV. században befejezett bazilika rejti. Itt látható, az egykori ókeresztény templom Olaszországban is egyedülálló méretű mozaikegyüttese. A várost 452-ben Attila hunjai rabolták ki, s rombolták le. Egy, a lováról hátrafelé nyilazó, magyar harcost a bazilika altemplomában rajz örökíti meg. (részletek)

Cividale, a longobárdok fővárosa a Natisone folyó partján az Ördög hídjának panorámájával. A város leghíresebb látnivalója az ősi longobárd templom. 2011-ben az UNESCO felvette a Világörökségek közé a város longobárd emlékeit. (részletek)

Palmanova. Több mint kétszáz éve mérnöki pontossággal tervezték meg a kilencszögű, helyenként 40 méter vastag városfallal védett települést, amelybe három kapun lehetett (s lehet ma is) csak bejutni s valamennyi utcája a központi térre fut be. Palmanova még a második világháború után is egy ideig megmaradt a kaszárnyák városának, napjainkra azonban már többségben vannak itt is a civilek. (részletek)



Tartomány:Friuli-Venezia-Giulia
Település:Grado
Cím:34073 Grado
GPS: 45° 40′ 42.59032″, 13° 23′ 45.45546″
Honlap: http://www.gradoit.it

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward