» Olaszország

» Olaszország » Toscana » Toszkána


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Olaszország egyik legszebb városát a műemlékek mellett lenyűgöző terek gazdagítják, melyek alapjaiban határozzák meg a városképet és évszázadok óta a firenzeiek társasági életének központjai.


Piazza della Signoria

Piazza Della Signoria, Florence, Olaszország, Határkő

Fotó: pixabay

13. századi gibellini házak romjain épült ki a tér, amely évszázadok óta a város politikai és társadalmi életének egyik központja.

A tér északi részén a Palazzio Vecchio áll, az erődszerű palotában működik a firenzei városháza. 1299-1314 között Arnolfo di Cambio építette. Ezen kívül számos szép épület, és palota, és az Uffizi galéria található a lenyűgöző téren. Itt ál Michalangelo Dávid-szobrának 1504-es másolata (az eredeti a Galeria Dell'Accademiában), Bandinelli Hercules és Cacus szobra (1533), és Donatello 1460-as bronzszobrának, a Judit és Holofernesnek a másolata is. Az 1575-ös Neptun-kút, és az 1594-es I. Cosimo Medici bronz lovasszobra, valamint az 1534-ben készített a Szabin nők megerőszakolása, Giambologna művészeti alkotása, is díszíti a teret.

Nyár közepén, mikor egész Firenze kivirágzik, a főtér is egy óriási virágszőnyeghez hasonlít, mely lenyúlik egészen az Uffiziig. A tér tökéletesen rendezett, a város büszkesége.



Tartomány:Toscana
Település:Firenze
Cím:Piazzale Michelangelo
GPS: 43° 45′ 42.78132″, 11° 15′ 53.89992″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward