» Olaszország

» Olaszország » Sardegna » Szardínia


Értékeld Te is:

Cagliari Szardínia legnagyobb városa és egyben a Földközi-tenger egyik legszebb kikötővárosa. Cagliari Olaszország egyik leghosszabb tengerpartjával büszkélkedhet: Poetto 13 km hosszú és kitűnő homokos strandjáról híres.


Sagra di San Efisio

Minden év május 1-jén a sziget lakói és sok turista ünnepli San Efisio, Cagliari védőszentjének ünnepét. Efisiót Diocletianus római császár küldte Szardíniára a harmadik században.

A helyi hagyomány szerint, amikor a szigetre tartva a tengeren volt, egy isteni hang azt parancsolta neki, hogy legyen a szolgája.

Számára ez megerősítést jelentett Isten létezéséről, ezért amikor a szigetre ért, áttért a kereszténységre, és evangelizálni kezdett.

Amikor a császár ezt meghallotta, többször is megparancsolta neki, sikertelenül, hogy térjen vissza a római hitre. Utódja, Flavius császár kevésbé volt toleráns, ezért elrendelte kivégzését.

Halála előtt Efisio imádkozott Istenhez, kérve, hogy a város lakóit óvja meg ellenségeiktől. Azóta a helyi hiedelem szerint minden San Efisióhoz intézett ima, amely a városfalak között történik, meghallgatásra talál Istentől.

Így lett a császár hírnöke a város védőszentje és őrzője. A négy ünnepi nap alatt zarándokok ezrei érkeznek a városba hagyományos középkori ruhákban.

Az ünnepségek részeként hagyományos lovasversenyeket (Palio) rendeznek (Ippodromo del Poetto). A helyi kultúrát képviselő zenekarok színes felvonulását és utcai előadásokat tartanak.



Tartomány:Sardegna
Cím:Cagliari
GPS: 39° 13′ 25.82796″, 9° 7′ 17.98068″

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward