» Olaszország

» Olaszország » Veneto » Padova

A világ legrégebbi botanikus kertje Padovában


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

1545-ben nyílt padovai botanikus kert. A hatezer növény közül a legrégebbi egy 1585-ben elültetett pálmafa.


Az 1997-től az UNESCO-világörökség részét képező padovai botanikus kertet a városnak a középkorban alapított egyeteme mellett alakították ki. Ez a világ legrégebbi egyetemi botanikus kertje, amely a mai napig az eredeti helyszínén található. A padovai botanikus kert volt a példaképe többek között a pozsonyinak is, amelyet a 17. században Lippay György érsek a nyári érseki palota kertjének átalakításával hozott létre.

Padovában hatezer növényt őriznek, amelyek közül a legrégebbi egy 1585-ben elültetett pálmafa, ehhez a Padovában 1786-ban megforduló Wolfgang Goethe német író is ellátogatott. A botanikus kert volt Itáliában az első kert, ahol a 16. században elültették a Dél-Amerikából hozott burgonyát. A kertet saját földalatti forrásvíz táplálja.

2014-ben az élővilág sokszínűségének és az éghajlatváltozásnak szentelt résszel bővült a botanikus kert. A kert több mint 1300 ritka növénnyel gazdagodott, amelyek azt mutatják, hogyan alakulnak át a világ különböző részein élő fajok a szüntelen klímaváltozás hatására.Tartomány:Veneto
Település:Padova
Cím:Orto Botanico di Padova
GPS: 45° 23′ 54.53484″, 11° 52′ 51.2135″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward