» Németország

» Németország » Alsó-Szászország » Északi-tenger


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kelet-Frízföld Alsó-Szászországban, a tengerparton található.


A régió gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik, valamint gyönyörű tájakkal és számos turisztikai látnivalóval is büszkélkedhet. Íme néhány a legfontosabb látnivalók közül:

  1. Németország legnagyobb szigete, a Sziléziai-sziget: A tengerparti területen található sziget számos szabadidős tevékenységet kínál, mint például a strandolást, biciklizést, horgászatot és madármegfigyelést. A sziget a Németországban található legnagyobb nemzeti park része is.

  2. Emden városa: Emden a régió egyik legfontosabb városa, amelynek középkori történelmi központja gazdag kulturális és történelmi örökséggel büszkélkedhet. Érdemes meglátogatni a tengerészeti múzeumot, a városházát és a népszerű kaszinót is.

  3. Leer városa: A régió egyik legtöbb látnivalót kínáló városa. Itt található többek között a Leer-i Múzeum, a történelmi piac, a templomok és a tengerparti sétány.

  4. Greetsiel halászfalu: Greetsiel egy kis halászfalu, amely a Sziléziai-sziget mellett található. A faluban rengeteg régi halászház, szűk utcák, szép kikötő és kávézó található.

  5. Aurich városa: Aurich történelmi központja gazdag kulturális és építészeti örökséggel rendelkezik. Érdemes meglátogatni a városházát, a Főutcát, a templomokat és a környező parkokat.

  6. Dornum vára: Dornum vára a régió egyik legfontosabb műemléke, amely az 1500-as években épült. A várban múzeum található, amely bemutatja a régió történelmét.

Suurhusen: A világ legferdébb tornya

A németországi Kelet-Frízföld egy kis faluja vetekszik Pisa városával, ugyanis Suurhusenben található a világ legferdébb tornya. Ezzel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is.

Suurhusen Fríz-földön, az Északi-tenger partjához nagyon közeli mocsaras vidéken található.

Suurhusen református temploma a 13. században épült. A 27,37 méter magas tornyot 1450-ben építették hozzá, elhajlása 5,19 fokos, vagyis egy fokkal ferdébb a pisainál. A torony elferdülését az idézte elő, hogy az alapozáshoz vastag tölgyfatörzseket használtak és amikor a 19. században a környező talaj kiszáradt, megsüllyedt a talajvíz szintje és a fatörzsek elkorhadtak. Abban az időben vették észre először a 2100 tonna súlyú torony elhajlását is.

Az 1970-es évek derekán azután beomlás veszélye miatt bezárták és sorsára hagyták a templomot. Tíz évvel később feltárták a templom alapzatát, majd betonnal és acéllal töltötték fel. A helyreállítás után a templomot ismét használják, hírneve miatt pedig évente több mint 10.000 turista keresi fel.

A pisaiak valószínűleg nem fogják fel tragikusan, hogy már nem ők a csúcstartók, hiszen ettől még özönleni fognak a látogatók, hogy megcsodálják a pisai Santa Maria Assute dóm mellett álló harangtornyot, amely elkészültekor 1,4 méterrel tért el a függőlegestől. Dőlésszöge az 1990-es mérés szerint 5,5 fok volt, mára viszont ez az adat 3,99 fokra csökkent. Az épület megmentésén két évtizeden át dolgoztak a szakemberek. A beavatkozások eredményeként a torony csaknem 44 centimétert egyenesedett, és előreláthatólag további háromszáz éven át stabil lesz az állapota.

Langeoog nyaralószigete 

14 kilométer hosszú, fehér, finom homokos strand. A nyaralók igényeihez igazodva sport- és kutyás strandok, valamint három nemdohányzó rész is található. Az első 2006-ban épült a három kilométer hosszú fürdőstrandon, és körülbelül 100 méter hosszú.Tartomány:Alsó-Szászország
Cím:Suurhusen
GPS: 53° 24′ 45.89316″, 7° 13′ 7.61304″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward