A múzeumban megcsodálható egy utcai kolbászsütő bódé, és a jellemzően sörrel fogyasztott étel születését és felemelkedését képek, filmek és írásos dokumentumok mellett hanganyagok segítségével is végigkövethetik a látogatók.
Currywurst recept
Próbáld ki receptünket, és élvezd otthon a berlini hangulatot!
Hozzávalók:
• 2 hagyma
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1-2 evőkanál barna cukor
• 1 teáskanál paradicsompüré
• 350 ml paradicsomos ketchup
• 3 ek balzsamecet
• 1 evőkanál méz
• 2 evőkanál currypor
• 1 csipetnyi chili por
• 1 ek szósz
• só, bors
• 4 Bratwurst (borjúhús)
• 2 evőkanál repceolaj
Elkészítés:
1. A hagymát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. 2 evőkanál olajat hevítünk, és a hagymát barna cukorral aranysárgára karamellizáljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, rövid ideig pirítjuk, és egy pici vízzel meglocsoljuk.
2. Keverjük hozzá a ketchupot, az ecetet és a mézet, és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a curryport, a chilit és a szójaszószt, és hagyjuk párolni. Ízesítsük a szószt sóval, borssal és bármilyen fűszerrel.
3. A kolbászokat keresztbe vágjuk (nem mélyen), és repceolajon lassan aranybarnára sütjük.
4. Keverjük össze a forró kolbászt curry szósszal, és tálaljuk sült krumplival és majonézzel.
Értékeld te is!