» Németország

» Németország » Észak-Rajna-Vesztfália » Északi-tenger


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bréma látnivalói.


A Hanza (Hanse) német szó jelentése: társult kereskedők csoportja a középkorban. A legjelentősebb az észak-német kereskedők politikai és gazdasági érdekközössége volt a XII. század közepén. A XIII.-XV. században a Lübeck vezetése alatt álló csoport (Hamburg, Bréma, Kiel, stb.) meghatározó szerepet játszott, telepei voltak Bregenben, Londonban és Novgorodban. A Hanza a XV. század végére fokozatosan hanyatlott és 1669-ig állott fenn. Ma Hanza-városnak nevezik Lübecket, Hamburgot és Brémát.

A reneszánsz homlokzatú brémai városháza 600 éves, az előtte emelkedő Roland-szoborról azt tartják, hogy amíg a szobor
áll, Bréma szabadsága nincs veszélyben. 

Schlachtezauber Bremen

Advent idején a brémai Weser sétányon szabók, kosárfonók és fazekasok is megtalálhatók. A városháza hagyományos karácsonyi vásárán kívül a "Schlachtezauber" a Weser-város találkozóhelye az adventi időszakban. A brémaiak szeretik ezt a középkori piacot, amelynek történelmi építésű kalózfaluja a Hanza-szövetség stílusában készült.

A változatos programban szabadtéri bemutatók, színes tűzijátékok és zenei különlegességek szerepelnek. Minden nap fellépnek zenészek és zsonglőrök, a szeretettel feldíszített téli kunyhókban pedig mézsört, puncsot és gyümölcsbort kínálnak. Este a part kékes fényben ragyog. A történelmi hajók, amelyek a hanzaváros dicsőséges napjait idézik, a piac utolsó simításait adják.

Néhány perc sétára található a 170 standos karácsonyi vásárt az UNESCO világörökség részét képező gótikus városháza előtt. Így egész Bréma egyetlen nagy karácsonyi vásárrá válik - minden bizonnyal Észak-Németország egyik legszebbjévé.Tartomány:Észak-Rajna-Vesztfália
Cím:Bremen
GPS: 51° 30′ 5.43006″, 7° 57′ 3.54449″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward