» Németország

» Németország » Bajorország » Bajorország


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Látnivalók Berchtesgadenben és környékén.


Königsee

A Berchtesgadeni Nemzeti Parkban található Königssee-nél szinte úgy érezheti magát, mintha Norvégiában lenne: a gleccsertó úgy néz ki, mint a számos északi fjord. Így nem csoda, hogy Königssee számos influencer úti céljává vált. Nemrégiben még egy kis kilátót is be kellett zárni a Königsbach-vízesésnél lévő Gumpennél, mert túl sokan csavarogtak a természetben.

Még a Königssee kilátása nélkül is van mit felfedezni. A hosszúkás Königssee fekvése különösen festői - a Watzmann- és a Hagen-hegység között fekszik. Csónakázás vagy stand-up paddling közben látványos kilátásban gyönyörködhet.

A néhány méterre lévő Obersee, amelyet egy morénafal köt össze a Königssee-vel, szintén fantasztikus fotómotívumokat kínál.

Berchtesgadeni sóbánya

Berchtesgadenben több mint 500 éve bányásznak sót - még ma is. De Németország legrégebbi aktív sóbányája már régóta turisztikai látványosság is!

Szálljon fel a bányavonatra, és menjen le a földalatti alagútrendszerbe. A "Sóidőutazás" során a látogatók érdekes tényeket tudhatnak meg a só keletkezéséről, a bányászok munkájáról, a végtelen csővezetékekről és a szellőzőaknákról. A gyerekek imádják a fából készült bányászcsúszdákat és a 130 méter mély tükörtavon való tutajozást.

Aki a kaland után nyugalomra és csendre vágyik, a bánya só gyógyító galériájában a sóskútnál egy plüss takaróval a kezében pihenhet.

Schellenberg jégbarlang

A Berchtesgaden melletti Untersberg-hegyen található Schellenberg-jégbarlang Németország egyetlen, turisták számára nyitott jégbarlangja.

A Schellenberg-jégbarlang csak gyalogosan közelíthető meg, és a Marktschellenbergtől három és fél órás gyalogtúra. A vezetett túrákon a jégvilágokban, amelyek sötétjében csak azt láthatjuk, amit a saját karbidlámpánk megvilágít: bizarrul csillogó jégszobrokat, amelyek közül sok 3000 éves és akár 30 méter vastag is lehet.

A látogatóknak még nyáron is ajánlott meleg ruhát magukkal vinniük!Tartomány:Bajorország
Cím:Berchtesgaden
GPS: 47° 37′ 51.888″, 13° 0′ 7.78824″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward