» Magyarország

» Magyarország » Pest


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Visegrád Budapesttől 43 km-re, északra, a Duna jobb partján, a Dunakanyar legszebb pontján fekvő kisváros.


KIRÁNDULÁSTIPPEK VISEGRÁDON

Zsitvay-kilátó a Nagyvillám tetején (részletek)

Nagyvillámi Erdészeti Tanösvény. A tanösvény az erdőbe hívja a látogatót, ahol az erdő lakóival sajátos módon, erdészszemmel ismerkedhetünk meg. Az információs táblák segítségével megtudható, milyen munkálatok folynak erdőnkben, hogyan telik az erdész egy napja, de végigkövethetjük egy bükkfa életútját, s még magaslesre is felülhetünk.

Kaán Károly forrás (részletek)

Prédikálószék (részletek)

Spartacus-ösvény. A mintegy öt kilométer hosszú zöld kereszt turistajelzést viselő turistaút Pilisszentlászló és Visegrád között fekszik. Az utat eredetileg még az 1930-as években létesítették, az úgynevezett cserkelő ösvény főként vadászati célokat szolgált. Az ösvényről páratlan kilátás nyílik a Pilisre. Bár nincsenek komolyabb szintbeli eltérések, az utat kifejezetten gyakorlott és jól felszerelt turistáknak ajánlják, mert az ösvény rendkívül keskeny.

Mogyoró-hegy. Az 1980-as években létesített kirándulóközpont napjainkban is a Visegrádi-hegység egyik legkedveltebb turista célpontja. Kifejezetten családok számára ideális, hiszen a terület szolgáltatásai kicsiknek és nagyoknak egyszerre kínálják a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét. A Mogyoró-hegyen több mint 20 km séta- és turistaút, valamint ezek mellett kihelyezett pad-asztal garnitúrák, szemétgyűjtők, tűzrakó helyek és esőbeállók szolgálják a kirándulók kényelmét.

Látnivalók a túraúton: Ibrik domb, Mátyás-forrás, Erdészek Barátság Parkja, Vándor-tábor, Mogyoróhegyi Vadbemutató Kert, Játszótér, Madas László Erdészeti Erdei Iskola, Sípálya, Görgey-bérc.

Apátkúti-völgy. A túra a Patak Park Hotel parkolójából indul az erdő mélyére. Kellemes szórakozást ígér a kirándulás, ahol a természet apró csodái mellett gyönyörködhetünk a hegyi rétek fenséges látványában, a kényelmes gyaloglás alatt teleszívhatjuk tüdőnket a friss hegyi levegővel. A Bertényi Miklós Füvészkerten áthaladva ismerkedhetünk az erdő apró és óriás lakóival, rácsodálkozhatunk a kis virágokra, a hatalmas fákra, a növény ritkaságokra.

Látnivalók a túraúton: Halas-tó, Ördögmalom-vízesés, Magda-forrás, Bertényi Miklós Füvészkert, Erdészeti Múzeum, Telgárthy-rét, Pisztrángos tavak, Kaán-forrás, Pap-rét, Akácos árok, Vízverési rét, Molli pihenő, Sós-tó, Királyok útja, Fekete-hegyi rét, Bobpálya, Canopy, Zsitvay kilátó, Fellegvár, Kálvária, Visegrád.

Bertényi Miklós Fűvészkert. A kertben a környező hegyek növényzetétől teljesen eltérő kép és sajátságos mikroklíma fogadja a látogatót. Az 1960-as évek második felében az itt lévő gyertyán, akác és kocsánytalan tölgyállományok helyére luc, duglasz, erdei és vörösfenyő állományokat telepítettek. 1978-ban kezdték meg a területnek arborétummá történő alakítását. Az állományok szélére különleges díszt (virág, őszi lombszíneződés stb.) adó fajokat telepítettek. Az 1980-as években madártani tanösvényt hoztak létre. 1985-ben a FAO Erdészeti Szekciója hazánkban tartotta közgyűlését. Ennek emlékét őrzik még ma is a tagországok küldöttei által ültetett fák. A Bertényi Miklós Füvészkert legidősebb fája egy hatalmas kocsánytalan tölgy, melynek életkorát a szakértők 350 évre becsülik. Amikor 1686-ban sikerült Budát visszafoglalni a töröktől, a fa már majdnem 20 éves volt.

Visegrádi bobpálya

A bob a Nagyvillám-hegyen található. Az erdei bobpálya 700 méter hosszú.



Tartomány:Pest
Település:Visegrád
GPS: 47° 47′ 5.60832″, 18° 58′ 14.07936″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward