» Magyarország

» Magyarország » Baranya


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Villány jellegzetessége a kékoportó, amelyet mintegy 330 hektáron termesztenek.

BORFESZTIVÁLOK

VILLÁNYI BORZSONGÁS

2023. április 28-május 1.

A Villányi borvidéken évek óta megrendezik a BORZSONGÁS FESZTIVÁLT. A május érezhető illata és a tavaszi zsongás öröme! Igazi majális hangulatú, de egyedi hangvételű program.

VILLÁNYI ROZÉ FESZTIVÁL ÉS ROZÉMARATON

2023. július 7 - 8.

Villányba menni menő! Készülj a Rozé Fesztiválra és Rozé Futásra! 2023-ban 12. alkalommal rendezik meg Villányban az ország „legrózsaszínűbb” turisztikai eseményét, a Villányi Rozé Fesztivált, amely a rozé bor karakteréhez illő fiatalos, lendületes programokkal várja a „Bor városába” érkezőket. A nagyszínpadi koncertek, gyerekprogramok, a borvidék legjobb rozé borai és a régió gasztronómiai különlegességei mellett ismét megrendezésre kerül a többezer futót vonzó buli-futóverseny, a RozéMaraton és a profi futók körében egyre népszerűbb hivatalos negyed- és félmaraton, az Ördögi Kör is.

VILLÁNYI VÖRÖSBOR FESZTIVÁL

 2023. 10.06-08.

A Villányi Vörösbor Fesztivált, a villányi borvidék legnagyobb gasztronómiai rendezvényét október első hétvégéjén rendezik meg a településen. Három napon keresztül, péntektől vasárnapig, a borospincéktől a Rendezvénytérig zajlanak majd események, ahol a különböző zenei produkciók, hagyományőrző bemutatók és a szüreti felvonulás mellet kulturális és gasztronómiai csemegék is várják az érdeklődőket. A kínálatból természetesen a térség legjobb borai sem hiányozhatnak, melyekből kedvükre kóstolhatnak a látogatók.

Tartomány:Baranya
Település:Villány
GPS: 45° 52′ 11.15184″, 18° 27′ 19.87488″

Még nem érkezett hozzászólás!