Magyarország
» Magyarország

» Magyarország » Veszprém


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Sümeg látnivalói.


Sümegi vár

A veszprémi püspökök tulajdonában lévő sümegi várat elsőként 1318-ban említik okiratok, azonban a vár magját képező lakótorony már 1290 körül felépült. Veszprém 1552. évi eleste után Sümeg püspöki székhely lett. A Rákóczi-szabadságharcban még szerepet játszott a vár, a császári csapatok 1720 táján hagyták el az addigra használhatatlanná vált erődítményt. 

Püspöki Palota

Sümegi Afrikárium 

Az egyedülálló afrikai trófeagyűjtemény egy vadász magánkollekciója, amely egy 15 éves letéti szerződés keretében került a sümegi önkormányzat birtokába. Sümeg városa vállalta, hogy roppantul színes anyagot egységes kiállítássá szervezi és bemutatja a nagyközönségnek. Ebben a keszthelyi Balaton múzeum szakemberei voltak segítségére. A művészien megfestett dioráma a legmodernebb technikával készült és a háttér hangokkal együtt megteremti a valódi afrikai élőhely illúzióját. Az erre a célra átalakított egykori mozi épületben több,mint 220 trófeát állít ki az önkormányzat.

A kiállítás több életnagyságú és élethű preparátum formájában mutatja be a fekete kontinens élővilágát. A trófeák között találhatók egészen kis testű antilopok, de elefánt agyarak mellett gyönyörködhetnek majd  a látogatók kitömött oroszlánokban, más macskafélékben, különböző majomfajok példányaiban, vízilovakban ás  orrszarvú preparátumokban is.

 

Tartomány:Veszprém
Cím:Sümeg
GPS: 46° 58′ 47.84304″, 17° 16′ 51.61368″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward