» Magyarország

» Magyarország » Somogy » Balaton


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A déli Balaton-part legnépszerűbb turisztikai célpontja egyértelműen Siófok. A Somogy megyei város döntően belföldi vendégforgalmának köszönhetően mind a 12 évben bekerült a legnépszerűbb hat település közé.


Víztorony

Az 1912-ben épült 45 méter magas toronynak az 1970-es évek óta már nincs szerepe a vízellátásban: a különleges épületben ma egy turisztikai és egy technológiai élményközpont, egy kávézó és egy oxigénbár található. A torony építésének 100. évfordulójára teljesen megújult, a kilátószintekre panorámalifttel juthatunk fel, a magasban pedig lélegzetelállító látvány tárul elénk. Az épület felső része lassan forog, így a kilátást akár egy helyben ülve is megcsodálhatjuk.

Kálmán Imre Emlékház

Az épületben berendezett állandó tárlat a városban született és 9 éves koráig ott élt zeneszerző életét, munkásságát mutatja be saját tárgyain és dokumentumokon, fényképeken keresztül. Az emlékház őrzi Kálmán Imre első zongoráját, kottáit, elismeréseit és egyebek mellett a kitüntetéseit is.

Szabadstrandok Siófokon

Újhelyi strand

Ezüstpart szabadstrand

Aranyparti szabadstrand

Balatonszabadi – Sóstó szabadstrand

Szabadstrand a pesti vonathoz

Vízitúra megállóhely

A megállóhely a szabadidősportot, az élsportot és az utánpótlás-nevelést szolgálja.

A Deák Ferenc sétánynál szabadstrand melletti területen található a vízitúra megállóhelyen csónakházat, öltözőket, vizesblokkokat, továbbá számos eszközt - túra-, illetve sit-on top kajakokat, surf skiket, sárkányhajókat, lapátokat, SUP-okat, mentőmellényeket, illetve GPS modulokat és más kiegészítőket - találnak a sportolni vágyók.

Tartomány:Somogy
Település:Siófok
GPS: 46° 54′ 25.80984″, 18° 3′ 14.97528″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward