» Magyarország

» Magyarország » Szabolcs-Szatmár-Bereg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A harmincöt hektáros tölgyerdőben működő, ötezer állatot bemutató állatkert Magyarország leglátogatottabb turisztikai attrakciói közé tartozik.


A Nyírség fővárosának közkedvelt, turisztikailag fontos gócpontjában, Sóstón található a Nyíregyházi Állatpark. A 30 hektáros tölgyerdőben közel 5000 állat él, közülük sok hazánkban csak itt látható. Vadregényes tájakon kalandozhatunk, egy nap alatt bejárhatjuk a világot. Andok-túra több méter magasban, séta az óceán gyomrában és a trópusi esőerdők mélyén, fókashow, szavannatúra, és a gigantikus akváriumban akár még egy cápaetetést is elcsíphetünk.

A főszezonban naponta látható fókashow a Nyíregyházi Állatpark egyik legkedveltebb programja. Az erre felkészítő játékos fókasuliban a trénerek kéz- és hangjelekkel kommunikálnak az állatokkal, pozitív megerősítést használnak és haldarabokkal jutalmazzák őket egy-egy jól sikerült gyakorlat után. Az állatok csak tengeri halat esznek, kedvencük a hering és a makréla.

2018-ban másodszor nyerték el az Európa legjobb állatkertje címet Anthony Sheridan független állatkerti elemző szervezete által készített felmérés alapján. A bírálat során külön szempont volt az állatok tartási körülményei, a természeteshez közeli, tágas kifutókat a bírálók mellett a maguk módján az állatok is "értékelték": a szaporulat a 2017-ben 226 állatkölyök volt, 2018-ban pedig 199.

Tartomány:Szabolcs-Szatmár-Bereg
Település:Nyíregyháza
Cím:Nyíregyházi Állatpark
GPS: 47° 59′ 57.35382″, 21° 43′ 35.07463″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward