» Magyarország

» Magyarország » Borsod-Abaúj-Zemplén » Miskolc


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Programok Miskolctapolcán.

Miskolctapolca Barlangfürdő

1934-ben üdülőhellyé nyilvánították az akkor még Miskolctól különálló települést, ami gyors virágzásnak indult. Miskolctapolcán az őspark, a csónakázó tó és Európa egyetlen természetes barlangfürdője egyedülálló élmény.

A Barlangfürdővé kialakított Tavas-barlangot a víz évezredek alatt vájt ki a kemény mészkősziklákból. Az Európában egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdőben páratlan élmény a természet fedett uszodájában, a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben fürödni, élvezni a tiszta, minden szennyeződéstől mentes levegőt. Sokan esküsznek a Barlangfürdő gyógyhatására is, ami elsősorban a kellemes, gyógyító barlangi klímának, valamint a meleg karsztvíznek köszönhető.  A 30°C-os víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként ízületi betegségek esetén ajánlott, de mivel sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké - nem éri el az 1000 milligramm/litert sem - így korlátlan ideig lehet benne fürdőzni. A barlangon kívül, a közel 3,6 hektáros parkosított strandterületen a hat, élményelemekben gazdag medence található.

Miskolctapolcai Csónakázó-tó

A miskolctapolcai park és csónakázó tó a fürdőváros központja és "tüdeje", természetvédelem alatt álló terület. A csónakázó tónak az eredeti kiterjedése napjainkra a felére csökkent. Az itt végzett vizsgálatok eliszaposodásra utalnak –­ ezen kívül folyamatosan csökken a vízmélység. A környéket megörökítő egykori képeslapokon látható, a tájra jellemző égerfákkal borított kis szigetek ma is megfigyelhetőek. A tó partfalának kialakításához először az 1950-es években láttak neki, szintén ekkoriban hozták létre a csónakkikötőt. A miskolctapolcai Barlangfürdő szomszédságában elhelyezkedő kis tavon nemcsak csónakázhatunk, hanem vízi biciklizhetünk is. Érdekesség, hogy a mederében lévő víz átlagosan 7,5 naponként teljesen kicserélődik.

Miskolctapolcai Strandfürdő

Miskolctapolca első, nyitott strandja 1923-ban épült, amelyet folyamatosan és többször korszerűsítettek, bővítettek.

Miskolctapolcai bobpálya

A bobpálya 800 méter hosszú és a világhírű Barlangfürdő és a Csónakázó-tó közelében van. Az automatizált bobpályát őszi estéken különösen hangulatos, amikor az egész pálya ki van világítva.

Ellipsum élmény- és strandfürdő

2021-ben egy új, évszaktól függetlenül használható fürdőkomplexum jött létre, ahol több mint 5000 négyzetméternyi alapterületen három tematikus fürdőcsarnok, hat beltéri és két kültéri medence, három óriáscsúszda és számtalan további vízi attrakció szolgálja ki a fürdőzőket. Az Ellipsum élmény- és strandfürdő legnagyobb különlegessége a 66 méter hosszú virtuális valóság csúszda, amelyen csúszás közben egy speciális szemüvegen keresztül, négyféle lehetőség közül kiválasztható virtuális világ tárul a csúszdázók elé.

Tartomány:Borsod-Abaúj-Zemplén
Település:Miskolctapolca
GPS: 48° 3′ 48.2958″, 20° 44′ 56.11164″

Még nem érkezett hozzászólás!