» Magyarország

» Magyarország » Borsod-Abaúj-Zemplén


Bob

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Programok Miskolctapolcán.


Miskolctapolca Barlangfürdő

1934-ben üdülőhellyé nyilvánították az akkor még Miskolctól különálló települést, ami gyors virágzásnak indult. Miskolctapolcán az őspark, a csónakázó tó és Európa egyetlen természetes barlangfürdője egyedülálló élmény.

A Barlangfürdővé kialakított Tavas-barlangot a víz évezredek alatt vájt ki a kemény mészkősziklákból. Az Európában egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdőben páratlan élmény a természet fedett uszodájában, a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben fürödni, élvezni a tiszta, minden szennyeződéstől mentes levegőt. Sokan esküsznek a Barlangfürdő gyógyhatására is, ami elsősorban a kellemes, gyógyító barlangi klímának, valamint a meleg karsztvíznek köszönhető.  A 30°C-os víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként ízületi betegségek esetén ajánlott, de mivel sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké - nem éri el az 1000 milligramm/litert sem - így korlátlan ideig lehet benne fürdőzni. A barlangon kívül, a közel 3,6 hektáros parkosított strandterületen a hat, élményelemekben gazdag medence található.

Miskolctapolcai Csónakázó-tó

A miskolctapolcai park és csónakázó tó a fürdőváros központja és "tüdeje", természetvédelem alatt álló terület. A csónakázó tónak az eredeti kiterjedése napjainkra a felére csökkent. Az itt végzett vizsgálatok eliszaposodásra utalnak –­ ezen kívül folyamatosan csökken a vízmélység. A környéket megörökítő egykori képeslapokon látható, a tájra jellemző égerfákkal borított kis szigetek ma is megfigyelhetőek. A tó partfalának kialakításához először az 1950-es években láttak neki, szintén ekkoriban hozták létre a csónakkikötőt. A miskolctapolcai Barlangfürdő szomszédságában elhelyezkedő kis tavon nemcsak csónakázhatunk, hanem vízi biciklizhetünk is. Érdekesség, hogy a mederében lévő víz átlagosan 7,5 naponként teljesen kicserélődik.

Miskolctapolcai Strandfürdő

Miskolctapolca első, nyitott strandja 1923-ban épült, amelyet folyamatosan és többször korszerűsítettek, bővítettek.

Miskolctapolcai bobpálya

A bobpálya 800 méter hosszú és a világhírű Barlangfürdő és a Csónakázó-tó közelében van. Az automatizált bobpályát őszi estéken különösen hangulatos, amikor az egész pálya ki van világítva.

Tartomány:Borsod-Abaúj-Zemplén
Cím:Miskolctapolca
GPS: 48° 3′ 48.2958″, 20° 44′ 56.11164″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward