» Magyarország

» Magyarország » Budapest


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Budapest helyet Debrecenben, a volt Loki-pályán épülhet fel az új Természettudományi Múzeum.


A Magyar Természettudományi Múzeum Magyarország legnagyobb természetrajzi (ásványtani, kőzettani, földtani, őslénytani, növénytani, állattani, embertani) gyűjteménye.

Jelenleg a Ludovika Akadémia épületegyüttesében található, azonban az Orbán-kormány Debrecenbe akarja elköltöztetni, veszélyeztetve a múzeum gyűjteményeit.

A debreceni Nagyerdőben, az Oláh Gábor utcai volt Loki-pálya területén épülhet fel az új Természettudományi Múzeum.

2021. december végén kötöttek a kormánnyal támogatási szerződést, amelyben 2,4 milliárd forintot biztosít a kabinet, hogy a város elvégezze a múzeum létesítésével kapcsolatos előkészítő munkákat.

Ezzel többéves előkészítő folyamat indul el, amelynek része egy részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészítése, egy tervpályázati eljárás lefolytatása, majd az engedélyes, illetve a kiviteli tervek elkészítése.

Terveik szerint az állatkert szomszédságában lévő öthektáros területen épülne fel a múzeum központi épülete kisebb raktárakkal, illetve az attól néhány perces autóútra lévő apafai önkormányzati területeken biztosítanának helyet a nagyobb raktárak kialakításának, és a kutatóhelyeknek.

Az erdei környezet, az állatkert szomszédsága, a közeli Főnix Aréna hatalmas parkolóját és a Debreceni Egyetem közeli campusai biztosítja majd a múzeum oktatási, tudományos és kutatási hátterét.Tartomány:Budapest
Település:Budapest
Cím:Magyar Természettudományi Múzeum
GPS: 47° 28′ 57.20268″, 19° 5′ 8.04664″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward