Magyarország
» Magyarország

» Magyarország » Budapest » Budai-hegység


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Budai-hegység egyik legszebb pontján álló Kis-Hárs-hegyi 6 méter magas kilátó Budapestre gyönyörű rálátást nyújt.


A kilátó 1983-ban épült, Makovecz Imre tervei alapján. Az építményt a faelemek korhadása miatt lezárták, majd felújítva 2008 óta látogatható. 2018 őszére ismét felújításon esett át. A kilátó közvetlen környezetét is megújították: a kilátóhoz vezető lépcsőfokok és a szomszédos tűzrakóhely is új formát kapott, valamint új padokkal és asztalokkal látták el a népszerű túracélpontnak számító pihenőhelyet. 

A 362 méter magas Kis-hárs-hegyről szép körpanoráma nyílik az Észak-budai térségre, de látszik a Belváros a Dunával, a Vár és a Citadella is. Északi irányba a Hárs-hegy tömbje zárja le a kilátást. A kilátóhoz vezető sétautak nagy része a XX. század elején kiépített turisztikai, történelmi emlék.

Megközelítés: A kilátót legkönnyebben gyermekvasút Szépjuhászné megállójától (Ságvári-ligettől) induló kényelmes sétautakon közelíthetjük meg. Előbb a zöld körjáratú jeleket északkeletre követjük, majd a Kis- és a Nagy-Hárs-hegy nyergében lévő elágazásnál jobbra, a sárga háromszög jelzésen fordulunk, és onnan alig öt perc alatt fent is vagyunk a kilátónál. 

A kilátó megközelíthető Hűvösvölgyből is, a sárga sáv és a sárga háromszög jelzéseket követve, körülbelül 40 percnyi "kapaszkodással". Mindkét kiindulóponton van autóparkoló és tömegközlekedési lehetőség.

Tartomány:Budapest
Cím:Kis-Hárs-hegy
GPS: 47° 31′ 47.68644″, 18° 57′ 58.25556″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward