» Magyarország

» Magyarország » Somogy » Balaton


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Három éven belül három kilátó épült Balatonberényben.


Somoshegyi kilátó

A 76-os főút mentén álló négyemeletes, 16 méter magas fa építményről a Balaton látképe tárul a látogatók elé a Keszthelyi-öböltől a Tihanyi-félszigetig.

Somoshegyi kilátóról új szemszögből szemlélhetjük a Balatont a Keszthelyi-öböltől a Tihanyi-félszigetig.

A SEFAG Zrt. kezelésében lévő, 46 millió forintos támogatásból épült, 16 méter magas fakilátó Balatonberényben, a 76-os főút mentén várja a természetjárókat.

Csicsergő-szigeti kilátó

A balatonberényi Csicsergő-szigeten adtak át egy új, 9 méteres kilátót, a Madárlest.

Tiszta időben többek között a Keszthelyi-öböl, az északi part tanúhegyei is láthatók Balatonberény legújabb kilátójából. A 2022 decembere óta látogatható kétszintes, fából készült kilátó mérete meghaladja a 9 métert.

Balatonberény nádasokkal tagolt, gazdag élővilágú partszakasza, a Csicsergő-sziget (ami egy félsziget) rengeteg különböző madárfaj állandó vagy ideiglenes otthonát jelenti, ezért lett az új kilátó neve is Madárles.

Szőlőhegyi kilátó

A Hamvas Béla túraút mentén 2021-ben készült el a Szőlőhegyi kilátó.

A balatonberényi Bokros-hegyen, a szőlők között vezető Hamvas Béla túraút mentén épült fel az 5 méter magas Szőlőhegyi kilátó. Bár nem tör a magasba a felső szintje, szép panoráma tárul elénk így is, a Keszthelyi-öböl, az északi part tanúhegyei és a Tihanyi-félsziget látványában gyönyörködhetünk, útközben pedig szép műemlék présházakat is láthatunk.

Érdemes végigjárni a Hamvas Béláról elnevezett útvonalat is. Az író-filozófus itt, a balatonberényi szőlőhegyen írta meg 1945-ben a magyar bor spirituális alapművét, A bor filozófiáját. Tartomány:Somogy
Cím:Balatonberény
GPS: 46° 42′ 22.85334″, 17° 18′ 36.92642″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward