» Magyarország

» Magyarország » Jász-Nagykun-Szolnok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Jászberényi Állat- és Növénykert.
Turisztikai fejlesztés miatt rövid időre bezár a Jászberényi Állat- és Növénykert

Turisztikai fejlesztés miatt 2022. január 31-én bezár a Jászberényi Állat- és Növénykert, a tervek szerint 2022. március 1-jén nyitja meg kapuit újra a létesítmény.

Teljesen megújul a vidrakifutó. Ez érinti az állatok házát, látványmedence létesül, valamint a kezelő területük és téli szállásuk is korszerűsödik. Új téli szállást kap a pápaszemes kajmán és az aligátorteknős. Ezt a két állatot egy közös téli szálláshelyen helyezik majd el, amely szintén látványmedenceként fog funkcionálni. Mindkét ragadozó állatot meg lehet majd tekinteni a téli időszakban is a beruházásnak köszönhetően.

Emellett egy nagyméretű papagájröpde is létesül az arborétum területén, a látogatók bemehetnek majd a madarak közé. A papagájröpdében elsősorban ausztrál papagájfajokat terveznek tartani és ezen madarak számára is épül egy téli szállás.

Készül egy dámszarvas kifutó is, jelenleg nem tartanak ilyen állatokat, de a tervek között szerepel. Emellett a törpe lajhármakik is kapnak majd egy külső kifutót.

A projekt során új arculatot kap a fogadótér, nagyméretű ajándékbolt várja majd a látogatókat.

A beruházás részeként megújul az ivóvíz- és elektromos hálózat, illetve az állatkerten belüli úthálózat is korszerűsödik; a teherviselő felületeket újraaszfaltozzák, a gyalogos közlekedő felületek térkő burkolatot kapnak - számoltak be. Az állati takarmányok előhűtésére és fagyasztására szolgáló kamrák is megújulnak, bővül az űrtartalmuk. Emellett több betekintőablakot is kicserélnek a szakemberek.

 Tartomány:Jász-Nagykun-Szolnok
Település:Jászberény
Cím:Jászberényi Állat- és Növénykert
GPS: 47° 29′ 37.6647″, 19° 52′ 2.81644″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu

Régióválasztó

arrow_upward