» Magyarország

» Magyarország » Budapest

Budapest Borfesztivál

2022. szeptember 8.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

2022. szeptember 5-11. Az USA lesz a 31. Budapest Borfesztivál díszvendége


Minden eddiginél több nemzetközi márka és az összes magyarországi borvidék borai is kóstolhatók lesznek szeptember 8. és 11. között a Budavári Palota udvaraiban és teraszain a 31. Budapest Borfesztiválon, amelynek díszvendég országa az Egyesült Államok lesz.

A Budavári Palota rekonstrukciójának előrehaladtával a Borfesztivált minden eddiginél nagyobb területen rendezik meg: a kiállítók és a látogatók ismét birtokba vehetik a keleti teraszokat, sőt a Csikós-udvart és az oda vezető, újraépített rámpát is.

A belépőjegy mellé ajándék kóstolójegy is jár, de számos játékkal és programmal is készülnek.

A Borfesztivál All-Stars program például magyar és nemzetközi borversenyek díjazott tételeit teszi elérhetővé, a Nébih Borkvíz Bárban pedig a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szervez a tudatos és mértékletes alkoholfogyasztást népszerűsítő játékokat.

A Borfesztivál Premier program olyan borokra hívja fel a figyelmet, amelyek a rendezvény hetében debütálnak, a VinAgora Felfedezettek Háza pedig önálló standokon nem kiállító, kisebb, családi pincészetek termékeiből válogat.

Sokan kevésbé ismerik az Egyesült Államok borait, a Borfesztivál azonban széles szortimentet nyújt ezekből is: Kalifornia, Oregon és Washington államok termelőivel ismerkedhetnek meg a látogatók.

A Borfesztivál két színpada számtalan műfajban több mint harminc produkciót kínál a szórakozni vágyóknak, fellép mások mellett Sena, a Canarro, a Los Orangutanes, a Jazzbois, a Kodály Spicy Jazz és Jazzy DJ.

Új helyszín lesz a Gourmet Udvvr ahol öt, gourmet fogásokat kínáló étterem - az Arany Kaviár, a FELIX Kitchen & Bar, a Yama Budapest, a Bobajka, valamint Segal Viktor szigligeti konyhája, a Vulcanus Pince és Borterasz - fogásait, továbbá organikus borokat, pezsgőket kóstolhatnak a vendégek.

A rendezvény 1992-ben a Vörösmarty téren indult, akkor még 17 kiállítóval. Azóta rengeteget fejlődött a fogyasztói kultúra és vele együtt a fesztivál is, amely 1999-ben költözött a Budai Várba.

 Tartomány:Budapest
Település:Budapest
Cím:Budavári Palota
GPS: 47° 29′ 45.56868″, 19° 2′ 23.28288″
Időpont:2022. szeptember 8.
Honlap: https://aborfesztival.hu/hu

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward