» Magyarország

» Magyarország » Veszprém » Balaton


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Badacsony a finom borok, a bazalt és a legendák birodalma, ahol szinte minden épületnek saját története van.


Badacsonyi Borvidék

Balaton-felvidék egyik legkedveltebb borvidékén a talaj és a napfény, a Balaton víztükre és a mediterrán jellegű éghajlat, az ott élő emberek szőlő iránti szeretete és szakértelme harmonikus, tüzes, jellegzetes karakterű borok készítését teszi lehetővé.

Badacsonyi Borvidék termőhelyei: a Badacsony-hegy, a Szent György-hegy, a Kisörsi-hegy, az Ábrahám-hegy, a Tóti-hegy, a Csobánc és a Hajagos-hegy ismert és feltörekvő pincészetei.

Kisfaludy-ház

A 437 m magas tanúhegyre sétálva érdemes megállni a híres Kisfaludy-háznál, a Szegedy Róza-háznál és a Rózsakőnél, vagy Badacsonytördemic irányából indulva felkapaszkodni a bazaltkövekből épített Bujdosók Lépcsőjén.

Kisfaludy Sándor-kilátó

A Badacsony hősszerelmes költőjéről elnevezett kilátó a tanúhegy legmagasabb pontján, 437 méteres magasságban található. A különleges formájú, 18 méteres építmény legfelső teraszáról a Tapolcai-medence vulkanikus hegyeit és a Káli– medencét láthatjuk, de tiszta időben a Tihanyi– félsziget is kivehető. A tanúhegyek azonosítását egy 360 fokos panorámakép segíti. Útközben érdemes meglátogatni a hegyen sorakozó bor lelőhelyeket, és a legendás Rózsakövet.

Tartomány:Veszprém
Cím:Badacsony
GPS: 46° 47′ 10.76604″, 17° 29′ 38.67684″

Még nem érkezett hozzászólás!