Magyarország

Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben
1 2

Babócsai Basa-kert Természetvédelmi Terület

#Park és kert    

A Basa-kert onnan kapta a nevét, hogy a história szerint a török hódoltság idején területét a helyi basa ültette be nárcisszal háremhölgyei gyönyörködtetésére. Azóta évszázadokon át minden tavasszal csillagos nárciszok sokasága nyílik, néhány napra beborítva, illatfelhőbe burkolva a község határában található, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága által védetté nyilvánított mezőt.

navigate_next

Baláta-tó

#Tavak    

A Somogyország zöld szívében fekvő Baláta-tó Magyarország legnagyobb természetes láptava. Belső-Somogy élővilágát egy 600 méter hosszú ökoturisztikai sétány mutatja be a fokozottan védett tavon.

navigate_next

Balatonboglár

#Balaton    

A Balaton egyik jelképének számító balatonboglári Gömbkilátó a település ipartörténeti emléke és turisztikai látványossága.

navigate_next

Balatoni panoráma Szóládon

#Balaton    

Szólád a balatonboglári borvidék része.

navigate_next

Balatonvilágosi Panoráma-kilátó

#Balaton    

Balatonvilágos Budapest felől az első balatoni nyaralóhely. Legszebb látnivalója a Panoráma-kilátóról nyílik, ahol Mészöly Géza és Csók István festőművészek merítettek ihletet a balatoni képeikhez.

navigate_next

Deseda-tó

#Tavak    

A Deseda-tó Magyarország leghosszabb mesterséges tava, Kaposvár mellett található.

navigate_next

Fonyód

#Balaton    

Fonyód látnivalói.

navigate_next

Gyékényesi-tó

#Tavak    

Gyékényes legnagyobb nevezetességei a kavicsbányatavak. Az 1920 óta működő bányatavak vize pedig olyan tiszta, hogy egyikük, a Kotró sokáig a megye ivóvíztartalékának számított. A látótávolság a víz alatt akár a 3–8 métert is elérheti. A mély tavakban búváriskola is működik, de a horgászok is kedvelik.

navigate_next
1 2

Régióválasztó

arrow_upward