Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

Burgosi katedrális

#Kasztília     #Szent Jakab-út     #Templom és kolostor     #Világörökség    

A burgosi katedrális vagy Szűz Mária-katedrális vagy Santa María-székesegyház (Catedral de Burgos vagy Catedral de Santa María de Burgos) Spanyolország templomainak egyik legismertebbike.

Monasterio de Piedra

#Aragónia     #Templom és kolostor    

A II. Alfonz alapította ciszterci kolostor nyirkos, sötét cellákkal, ahol hatalmas lombikokban erős gyógyfűlikőrt főztek a borzongó szerzetesek, s a legenda szerint itt készítettek először mexikói kakaóbabból csokoládét.

Monasterio de San Juan de la Peña

#Aragónia     #Szent Jakab-út     #Templom és kolostor    

A kolostor azzal dicsekedhet, hogy a keresztesek által állítólag Jeruzsálemben zsákmányolt, majd a valenciai katedrálisba cipelt achátköves Szent Grált útközben őrizhette, valamint, hogy a 11. században Cluny reformja nyomán a félszigeten itt vezették először be a latin misét.

Nuestra Senora de la Almudena-székesegyház

#Madrid     #Templom és kolostor    

A város védőszentjének, az Almudena-szűznek szentelt hatalmastemplom, amelyet 1993. június 15-én szentelt fel II. János Pál pápa, Spanyolország legújabb katedrálisa.

Poblet-kolostor

#Katalónia     #Templom és kolostor     #Világörökség    

A Poblet-kolostor, (Monasterio de Poblet vagy Monasterio de Santa María de Poblet) a katalóniai szakrális építészet egyik legszebb mintapéldája, az egyik legjelentősebb cisztercita kolostoregyüttes. 1991 óta az UNESCO Világörökség része.

Real Monasterio de Santa María de Veruela

#Aragónia     #Templom és kolostor    

A legnagyobb aragón kolostor, zöld-kék csempepadlóval és míves kerengővel.

Sagrada Familia

#Barcelona     #Katalónia     #Templom és kolostor     #Világörökség    

Antoni Gaudi legismertebb műve a Barcelona jelképévé magasodott Sagrada Família (Szent Család)-templom. A Sagrada Familia évi 4,5 millió látogatójával a legnépszerűbb műemlék Spanyolországban.

Santa Maria de Montserrat kolostor

#Katalónia     #Szent Jakab-út     #Templom és kolostor    

A híres bencés kolostorban keresték a nácik a Szent Grált.

Santiago de Compostela

#Galicia     #Szent Jakab-út     #Templom és kolostor    

A spanyolországi Santiago de Compostela, a nyugati kereszténység egyik legismertebb zarándokhelye. A hagyomány szerint itt találhatók idősebb Szent Jakab apostol ereklyéi, illetve sírja.

Sevillai katedrális

#Andalúzia     #Templom és kolostor     #Világörökség    

A sevillai katedrális (Székes Szűz Mária katedrálisa, Catedral de Santa María de la Sede) egy római katolikus székesegyháza. Az épületben található Kolumbusz Kristóf sírhelye.

Szent Izodor bazilika

#Templom és kolostor    

A Szent Grál-kutatók egy része azt feltételezi, hogy a léoni Szent Izidor-bazilikában a 11. század óta őrzött díszes kehely az, amelyből a legendák szerint Jézus az utolsó vacsorán ivott és amelybe Arimathiai József felfogta a vérét a keresztre feszítés után.

Régióválasztó