Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

Bakar

#Világörökség    

Bakar az Észak-Adria egyik legfestőibb városkája. Az egykori Szádrév Frangepán- majd Zrínyi-birtok volt, belvárosa az UNESCO világörökségi listáján szerepel.

Cres

#Kvarner     #Sziget    

A Kvarner-öböl északi részén fekvő Cres az Adriai-tenger legnagyobb szigete.

Crikvenica

#Kvarner     #Városok    

Crikvenica a Monarchia idején élet virágkorát, napjainkban tiszta, strandjai miatt népszerű.

Delfinek a Lošinj szigeten

#Állatvilág     #Kvarner     #Sziget    

Ha szereted a delfineket, akkor a horvát Lošinj szigeten van a helyed.

Krk-sziget

#Kvarner     #Sziget    

Krk Horvátország és az Adriai-tenger második legnagyobb szigete, tengerpartjának hossza majdnem 200 km.

Lošinj

#Kvarner     #Sziget    

Lošinjt klímája, tiszta levegője és megóvott természeti környezete miatt már a 19. század óta a pihenést és a gyógyulást szolgáló eszményi szigetként azonosítják.

Lovran

#Kvarner     #Magyar kapcsolat     #Városok    

Lovran egy hosszú és gazdag múlttal büszkélkedő kisváros, több száz éves turisztikai hagyománnyal. Lovran sikeresen őrizte meg a középkori történelmi városmagját. Kellemes éghajlata, mediterrán növényzete és kedvező földrajzi elhelyezkedése tették lehetővé az idegenforgalom robbanásszerű fejlődést a 19.-20. század derekán, amikor számos villa és nyári lak épült errefelé.

Novi Vinodolski és a hozzá tartozó riviéra

#Kvarner     #Tengerpart    

Novi Vinodolski egy vonzó üdülőhely, amely messze földön ismert csodálatos homokos és sziklás strandjairól, százéves parkjáról, buja növényzetéről, nyaralóházairól és luxus apartmanjairól, valamint szállodáiról, melyekben előszeretettel szállnak meg a világ minden tájáról érkező turisták.

Opatija (Abbázia)

#Kvarner     #Magyar kapcsolat     #Panorámaút     #Városok    

Abbázia (mai nevén Opatija) egyik legemblematikusabb jelképe a százéves sétány. Egy kis pihenő a padon, hozzá a tenger és a csodaszép Kvarner-öbölre nyíló panoráma a legjobb módja a kikapcsolódásnak.

Opatijai Riviéra

#Tengerpart    

Már az Osztrák-Magyar Monarchia óta népszerű partszakasz történelmi hangulata, gyönyörű panorámája, kékzászlós strandjai miatt ma is kedvelt úticél.

Rab-sziget

#Kvarner     #Sziget     #Tengerpart    

Rab a Kvarneri-öböl szigetvilágához tartozó, az Adria-tenger északi részében lévő sziget.

Rijeka (Fiume)

#Kvarner     #Városok    

Rijeka attraktív elhelyezkedését természeti és kultúrtörténeti emlékei, délszaki éghajlata, valamint a környékén elhelyezkedő tengermelléki-hegyvidéki tájak teszik teljessé. Rijeka számos történelmi vonatkozású érdekességgel is büszkélkedhet.

Selce

#Kvarner     #Városok    

A Selce nevű apró tengermelléki település Crikvenica közelében, Rijekától 35 kilométerre délre helyezkedik el. Selce, a halászok és kőművesek egykori települése az elmúlt száz év alatt kedvelt üdülőhellyé nőtte ki magát. A jellegzetes tengermelléki architektúrájú, sétányaival, rendezett strandjaival, éttermeivel, kávézóival, szuvenírboltjaival, galériáival és luxus üzleteivel kiteljesedett városka a kellemes és pihentető nyaralásra vágyók ideális célpontja.

Unije sziget

#Kvarner     #Sziget    

Noha aprócska, és csak egy lakott település van rajta, Unije szigete évről évre egyre több turistát vonz, s ennek oka kultúrtörténeti örökségében, gyönyörű fürdőhelyeiben és sétaútjaiban, megóvott természeti környezetében, lakói szívélyes vendégszeretetében, valamint abban keresendő, hogy a szigeten nincsenek turistatömegek sem gépkocsi közlekedés.

Régióválasztó